Fibernet er billigere end nogensinde før – derfor bør du vælge fibernet

Fibernet er fremtiden inden for internet, da det kan levere en langt hurtigere og mere stabil internetforbindelse end den bredbåndforbindelse, vi hidtil har været vant til. Der er allerede godt gang i udrulningen af fibernet i hele Danmark, og derfor er det allerede nu muligt at få i det meste af landet.

30. august 2023 af Annoncør

Efterhånden som det bliver tilgængeligt for flere, og der kommer flere udbydere til, er fibernet nu også billigere end nogensinde før. I denne artikel ser vi nærmere på fordelene ved at vælge fibernet i forhold til en bredbåndsforbindelse. Vi viser dig også, hvordan du kan finde det billigste fibernet, så du er klar til at finde den skarpeste pris.

Fordelene ved fibernet i forhold til bredbånd

Fibernet rulles ud i hele landet, og det går meget hurtigt. Der er nemlig stor efterspørgsel efter det hurtige fibernet i hele landet, da det er en langt bedre løsning end en bredbåndsforbindelse. Der er flere fordele ved fibernet, men først og fremmest kan du opnå en langt hurtigere internetforbindelse, som tilmed også er mere stabil.

Da fibernet først blev rullet ud i dele af landet, var priserne relativt høje i forhold til at købe bredbånd, men dette har ændret sig løbende. I dag er det nemlig muligt at købe fibernet billigere end nogensinde før og til priser, der ikke er væsentligt højere end bredbånd. Læs mere om de billigste fibernetløsninger her.

Når du vælger fibernet, leveres din internetforbindelse med lysets hastighed gennem optiske fiberkabler. Det kan give dig en internetforbindelse på op til 1.000 Mbit/s, hvilket er langt højere end en normal internetforbindelse.

Udover den langt hurtigere hastighed får du også en meget mere stabil internetforbindelse. Med fibernet bliver hastigheden på din forbindelse nemlig ikke påvirket af, at andre bruger den samme forbindelse. Ved en almindelig bredbåndforbindelse kan du opleve en langsommere hastighed, hvis andre i huset eller andre i nabolaget også bruger internettet, men dette vil aldrig være en bekymring for dig, hvis du har fibernet.

Sådan finder du det billigste fibernet

Fibernet har som sagt været forholdsvis dyrt i forhold til bredbånd, men priserne er faldet gradvist og er nu lavere, end de nogensinde har været. Der er samtidig flere udbydere på markedet, og den øgede konkurrence betyder selvfølgelig også, at de bliver nødt til at holde sig skarpe på priserne. I dag ligger priserne for fibernet typisk et sted mellem 250 og 550 kr., afhængig af hvilken hastighed du har. Det er stort set de samme priser, der gælder for almindeligt bredbånd via f.eks. COAX-kabler (internet via tv-antenne stikket).

Hvis du vil finde det billigste fibernet på din adresse, kan du hurtigt og nemt benytte en onlinesammenligningstjeneste. Her kan du indtaste din adresse og se priser hos forskellige udbydere på samme side. Dermed kan du få et overblik med det samme, hvilket gør det nemmere for dig at træffe din beslutning.

Du kan også bruge tjekditnet.dk til at tjekke mulighederne for fibernet i netop dit område.

Måske er du interesseret i ...