Hvad er synligt på din facebook

Tjek din egen profil på Stalkscan og se, hvor meget du deler med omverden.

© Shutterstock

Tjek selv: Hvor meget af din Facebook-konto er synlig?

Har du styr på, hvor stor en del af din Facebook-profil, der er synlig for resten af verden? Med hjemmesiden Stalkscan kan du se, hvor åben din profil er for omverden.

23. august 2018 af Mathias Alsted Lund Flinck

Vi får skrevet og delt masser af indhold på Facebook i tidens løb, og det er sikkert ikke det hele, som er lige heldigt. Alt fra lidt for hårde kommentarer på andres opslag eller ældgamle feriebilleder af en ikke just flatterende karakter kan have fundet vej til det sociale medie.

De fleste delinger har vi lykkeligt glemt, men det gør internettet bestemt ikke. Faktisk kan en stor del af det stadig være synligt for andre brugere, som du ikke kender, eller enhver med en internetforbindelse.

På siden Stalkscan.com kan du tjekke, hvor store dele af din profil som ligger frit tilgængeligt for andre.  

Sådan bruger du Stalkscan

Stalkscan virker ved, at du logger ind på din Facebook-profil og åbner din egen profil. 

Her kopierer du webadressen og indsætter i søgefeltet på Stalkscan. Derefter kan du se alt fra billeder, du har delt, steder, du har tjekket ind på, og hvilke bøger og film du synes godt om.

Stalkscan, så meget af din facebook er synlig

Med hjemmesiden Stalkscan kan du let se, hvilke billeder og informationer, du har delt med hele verden på Facebook. 

© Komputer.dk

Læs også: Sådan beskytter du dine private data på Facebook

Før du tjekker din profil, skal du dog være opmærksom på at logge ud fra din egen profil igen. Stalkscan bruger nemlig Facebook-søgninger til at finde informationerne, så hvis du er logget ind på din egen profil, vil du selvsagt kunne se ALT.

Når du er logget ud, kan du se, hvor meget en person uden en Facebook-profil kan se. 

Du får derfor det mest retvisende billede ved at oprette en falsk profil og tjekke din egen profil fra denne. Så kan du se, hvor meget folk, der ikke er din "ven" på Facebook, kan se.

Læs alt om Facebook her

Få fuld kontrol over dine private oplysninger

I det nye nummer af Komputer for alle giver vi dig alle værktøjerne til at tage kontrol over dine private informationer på Facebook. 

Se blandt andet, hvordan du undgår at lække personlige data til 3. parter på det sociale medie. 3. parter, som kan bruge dine informtioner til fx at målrette annoncer og andet indhold til dig. 

Læs mere i Komputer for alle nummer 13/2018, som er på gaden nu. 

Køb bladet i din bladbutik eller tegn abonnement i dag, og læs artiklen med det samme på din mobil eller tablet med vores magasin-app Wype. Her får du de seneste 10 udgivelser fra Komputer for alle. 

Prøv to numre af Komputer for alle med et trådløst tastatur til din mobil eller tablet for kun 59,50 kroner + porto og eks.

Med et Bluetooth-tastatur bliver tablet- og mobilskrivningen lige så behagelig, som når du arbejder ved pc’en. Se tilbuddet her. 

Måske er du interesseret i ...