Falsk Facebook konkurrence

Sådan spotter du en falsk Facebook-side

På Facebook står svindlere i kø for at franarre dig oplysninger, penge og værdifulde klik. Her er de skjulte tegn, som afslører den falske Facebook-side.

13. maj 2016
Jackpot

For få uger siden bredte en konkurrence sig på Facebook, hvor man via en annonce for siden "Arne Jacobsen Lagersalg" kunne blive den heldige vinder af en designerstol til en værdi af 37.000.

Annoncen blev "liket" og delt i massive mængder, fordi det netop var et af kravene for at deltage i konkurrencen. Hvis du husker at have set konkurrencer som denne, er det intet tilfælde. Hver dag kommer der nye annoncer og konkurrencer til, som intet hold har i virkeligheden.

I tilfældet med annoncen herover findes der ikke nogen virksomhed med det navn, og selve Facebook-siden var oprettet få uger, før konkurrencen løb. Alligevel nåede siden på de få uger at få mere end 60.000 likes - alle håbefulde deltagere i en fiktiv konkurrence - og da datoen for udtrækningen af præmien oprandt, udskød "firmaet" blot trækningen endnu en uge, så der var tid til at fiske endnu flere likes.

Med de mange fans på siden, kan personen bag fremover promovere hvad som helst på siden, ligesom man accepterer at få reklame-materiale tilsendt fra en række tvivlsomme mediebureauer. Du kan selv undgå at falde i samme fælde ved at følge nedenstående tips.

Sådan spotter du en falsk Facebook-side

1: Klik på OM, når du er inde på siden, og tjek hvor mange likes den har. Et rigtigt firma har typisk over 2.000 likes - men falske sider kan dog også have mange likes, hvis de kører en "god" konkurrence.

2: Beder siden dig om at like og dele for at deltage i konkurrencen? Det er et brud på Facebooks regler, og sådan ville en seriøs virksomhed aldrig agere.

3: Klik på OM, når du er inde på siden, og læs firmaets beskrivelse. Er der en troværdig hjemmesideadresse tilknyttet, og er det et produkt eller en virksomhed, som du i forvejen kender og finder troværdig?

4: Er siden verificeret? De sider, som Facebook har verificeret som ægte får et lille flueben i en blå cirkel ved navnet - som her med Komputer for alles side.

5: Brug din sunde fornuft. Lyder det lidt for godt til at være sandt? Er der rigeligt mange slå- og stavefejl i opslaget? Så ignorer blot annoncen og siden.

> Stor guide til sikker brug af facebook

Måske er du interesseret i ...