Facebooks nye design

Facebook har fået et enklere design, og byder nu også dark mode. Prøv Facebooks nye design

Et nyt design til Facebook er på vej til din pc - og måske har du allerede fået det. Vi fortæller dig alt om de nye muligheder, og viser dig også, hvordan du skifter tilbage til det gode, gamle design.

I februar meldte Facebook ud, at de ville ændre designet på browser-udgaven af den populære sociale tjeneste. I de mellemliggende måneder har tjenesten stille og roligt rullet ændringerne ud til de mange millioner brugere. De fleste har allerede fået det, mens resten af os vil få tilbuddet i løbet af kort tid.

Sådan ser det nye design ud

Det nye Facebook-design i tre spalter.

Kort fortalt har det nye Facebook tre spalter: En bred i midten med dit nyheds-feed. En smal til venstre med diverse genveje til grupper, begivenheder og så videre. Og en smal til højre med blandt andet en liste over dine kontakter. 

Genveje til notifikationer, Facebook Messenger, privatlivsindstillinger og lignende ligger stadig øverst til højre.

Sådan skifter du mellem det nye og det gamle Facebook

Selvom Facebook har rullet ændringerne ud til dig, er det ikke sikkert, du bryder dig om det. Heldigvis er det stadig muligt at vælge det gamle design, og du kan løbende skifte mellem de to i din browser:

1 Klik på den lille pil i øverste højre hjørne.

2 Vælg Skift til den klassiske Facebook. Ændringen træder i kraft med det samme. Hvis du vil skifte  tilbage gør du på samme måde og vælger Skift til den nye Facebook.


Få vist nyheder fra dine Facebook-grupper

Det nye design byder også på egentlige nye funktioner. Således kan du nu gøre sådan, at dit nyhedsfeed kun viser nyheder fra dine grupper – og altså ikke fra din venner.  

 

Få nyheder fra din grupper på Facebook

1 Klik på Grupper-ikonet længst til højre øverst. Klik på Startside-ikonet længst til højre for at vende tilbage til normal visning.

Sådan skifter du til Dark Mode på Facebook

Hvis du vil spare dine øjne - eller dit batteri - kan du også det med Facebooks nye design. Her viser vi dig, hvordan du får Facebook skiftet til såkaldt Dark Mode – altså med mørk baggrund og lys skrift. Bemærk, at Dark Mode ikke virker i det klassisk design.

1 Klik på den lille pil i øverste højre hjørne

2 Skift skyderen ud for Natindstilling, så den bliver blå.

Facebook i Dark Mode.

Sådan. Dark Mode slår til med det samme, og du kan vende tilbage til den lyse udgave samme sted.

Det nye design er et led i Facebooks strategi, hvor der skal mere fokus på mere privatliv, grupper og arrangementer.

Måske er du interesseret i ...