Ordsky

Pas på farlig Facebook-quiz!

Har du lavet en ”ordsky”? Så har du sikkert givet et firma, du ikke kender, adgang til en frygtelig mængde af oplysninger om dig selv og dine venner.

24. november 2015

Mere end 16 millioner mennesker har delt ”ordskyer”, der viser, hvilke ord de har brugt mest på Facebook. Desværre har dem, der har delt skyerne også givet firmaet bag ”quizzen” adgang til mange af de personlige oplysninger, som Facebook har om dig.

Firmaet Vonvon, der står bag ”ordskyen”, kan blandt andet se din IP-adresse, hvilken enhed, browser og hvilket sprog du benytter. Dertil kommer naturligvis alle de oplysninger du har offentligt tilgængelige på Facebook samt dine billeder og billeder, du er tagget i.

Vonvon skriver i deres privatlivspolitik, at du giver dem ret til at videresælge dine oplysninger alene ved at godkende, at du har læst privatlivspolitikken – hvilket du gjorde, før du lod ”ordskyen” finde dine mest brugte ord.

”Ordskyen”s metoder er de samme som mange andre ”sjove” quizzer på Facebook, men det er de færeste , der bliver delt så meget som denne. Det bedste råd er derfor: Lad være med at deltage i quizzer på Facebook.

Måske er du interesseret i ...