Facebook model

Hvem lurer på din Facebook-profil?

25 falske applikationer på Facebook lokker med at vise, hvem der snuser rundt på din profil.

26. marts 2010

Det ligger i vores natur at være nysgerrigt anlagte. Vi vil gerne vide, hvem der viser interesse for os, hvem der bekymrer sig om os, og ikke mindst, hvem der lurer på vores Facebook-profil.

Men selvom man er nysgerrig efter at vide, hvem der besøger ens side på det sociale netværk Facebook, giver det ikke andet end problemer at installere de applikationer der efter sigende skulle kunne vise det. Applikationerne er fup og fiduser, udelukkende lavet af cyberkriminelle, der er ude på at tjene nogle hurtige penge. Sådan lyder det fra it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro, der netop har identificeret 25 falske ”hvem besøger min profil”-applikationer på Facebook.

De falske applikationer, alle med navne som peeppeep-pro, profile-check-online og stalk-my-profile, ser umiddelbart overbevisende ud, men de knapper der skulle give den enkelte bruger adgang til at se, hvem der besøger profilen, videresender blot brugeren til andre sider, og giver derved bagmændene bag den falske applikation nogle hurtige annonceindtægter.

Enkelte af de falske applikationer forsøger sig desuden med at lave billedkollager af den fuppede brugers venner, og lægger efterfølgende billedet på brugerens profil, hvor alle folkene på billedet så modtager en besked om at de er blevet ”tagget”.

?Der findes ikke nogen officiel Facebook-funktion, som kan vise, hvem der har besøgt ens Facebook-profil,” lyder det fra Rik Ferguson, sikkerhedsekspert hos Trend Micro.

”Derfor er mit råd, at man bare skal lade meddelelser fra de falske applikationer ligge. De skal nok forsvinde af sig selv, efterhånden som Facebook selv får afsløret og slettet de falske applikationer“

Måske er du interesseret i ...