Få tre gode råd til at gøre dit Facebook-feed personligt.

Ved at like og kommentere et opslag på Facebook, angiver du, at du gerne vil se mere af samme type indhold.

3 råd: Gør dit Facebook-feed personligt

Er du træt af nogle sider eller venners opslag på Facebook, så kan du med tre gode råd få et mere mere personligt nyhedsfeed.

24. april 2017 af Christian Slot

Måske er du træt af at se samtlige opslag med dine venners nye baby. Måske er det den samme reklame, som dukker op igen og igen. Eller måske ønsker du at én bestemt person altid skal dukke op på din Facebook-startside. Så er der hjælp at hente.

Helt grundlæggende forsøger Facebooks avancerede logaritme nemlig at præsentere dig for opslag, som Facebook tror, du er interesseret i.

Altsammen baseret på, hvordan du i øvrigt begår dig på Facebook.

Det betyder, at du kan lære Facebook, hvad du er interesseret i. På den måde præsenteres du for flere opslag, du kan lide – og færre, du ikke synes godt om.

1. Skjul opslag

Hvis du klikker på pilen til højre for et indlæg og vælger ”Skjul opslag”, fortæller du Facebook, at du fremover vil se mindre af samme type indlæg.

Efterfølgende kan du endda vælge ”Se mindre fra [side/person]”, og få mindre fra samme profil fremover.

© Facebook

2. Like, kommentér, del

Hvis du liker, kommenterer eller deler et opslag, fortæller du Facebook, at du gerne vil se mere til denne type opslag. Det gælder både det emne, du liker, og typen af opslag.

Kommenterer du ofte på videoer, vil du således blive præsenteret for flere videoopslag. 

© Facebook

3. Følg og vis først

Er du meget interesseret i en bestemt profil, gruppe eller side, du følger, så kan du få opslag vist først i dit feed, hvis profilen har slået noget op, siden sidst du kiggede.

Det gøres ganske nemt ved at navigere til profilens side, klikke på ”Følger” øverst på profilens side og vælge ”Se først”.

På den måde kan du fx sikre dig, at du aldrig går glip af et opslag fra Komputer for alle på Facebook. 

© Facebook

I bladet Komputer for alle 7/2017 kan du læse meget mere om, hvordan Facebook konstruerer dit nyhedsfeed.

Hvis du tegner abonnement nu, kan du læse historien med det samme på dine mobil eller tablet med app'en Wype. Her kan du også læse de seneste 10 numre af bladet. 

Måske er du interesseret i ...