Søgemaskinen Ecosia i brug på en Macbook

Søgemaskinen Ecosia planter træer for firmaets overskud. Du skal bare søge, som du plejer.

© Ecosia GmbH (Ecosia)

Ecosia: Plant træer imens du søger på nettet

Få god samvittighed imens du leder efter det rigtige link: Søgemaskinen Ecosia planter et træ, når du søger på nettet. Se her, hvordan det fungerer.

Søgemaskinen Ecosia er noget så sjældent som et internetfirma, der bruger sit overskud på at plante træer. 

Det eneste, du skal gøre for at hjælpe, er, at søge i Ecosia, som du plejer at gøre i fx. Google.

Ecosia blev oprettet i Tyskland i 2009, og har siden da plantet knapt 66 millioner træer i lande verden over - blandt andet i Brasilien, Burkina Faso, Madagascar og Spanien.

Udover at hjælpe verdens skove, gør Ecosia også ekstra meget ud af at beskytte sine brugeres privatliv. Så du kan altså både føle dig tryg og have god samvittighed.

Hvordan virker Ecosia?

Søgemaskinen Ecosias hjemmeside
Ecosia

På Ecosias Hjemmeside kan du blandt andet se, hvor mange træer, firmaet har doneret penge til.

Ecosias søgemaskine er bygget på Microsofts Bing-søgemaskine. Ecosia har så lagt sin egen hjemmeside “ovenpå”, så de bedre kan kontrollere, hvilke oplysninger, der bliver sendt videre til Bing.

Reklamerne, der er på Ecosias hjemmeside, er dem, der giver Ecosia penge. Hver gang firmaerne bag reklamerne får et besøg via Ecosias hjemmeside, betaler de et beløb til Ecosia.

Ifølge Ecosias beregninger, bliver der råd til at plante et træ, hver gang der er blevet foretaget cirka 45 søgninger.

Herefter betaler Ecosia sine faste udgifter - blandt andet licens for brugen af Bing - og til sidst doneres overskuddet til projekter rundt om i verden, som planter træer i områder, der har behov for det.

Har Ecosia plantet 65 millioner træer?

Kvinde i Tanzania, der planter stiklinger til træer, Ecosia har støttet.

Ecosia donerer penge til mange forskellige træplantningsprojekter. Blandt andet dette i Tanzania.

© Ecosia GmbH (Ecosia)

Almindelig kritisk tænkning kræver, at man stiller spørgsmålstegn ved, om Ecosia virkelig har plantet de mange millioner træer. 

Det korte svar er: Måske, men sikkert ikke. I hvert fald ikke endnu.

På Ecosias hjemmeside findes en tæller, der viser, hvor mange træer, Ecosias brugere har været med til at plante. Dette tal stiger konstant, men hastigheden på tælleren justeres efter, hvor mange penge Ecosia have i overskud den foregående måned.

Dermed viser tælleren nærmere, hvor mange træer Ecosia vurderer, der vil blive plantet for de penge, de har doneret til projekter verden over. Tælleren registrerer ikke på magisk vis, hver gang der fysisk bliver plantet et træ for Ecosias donationer.

Ecosia udsender en økonomisk rapport hver måned, der viser, hvordan omsætningen og overskuddet bliver fordelt. Læs dem alle HER.

Hvordan kan jeg bruge Ecosia?

Ecosias app på en Android-telefon

Ecosias app fungerer som alle andre internetbrowsere, når du har installeret den på din telefon. Her ses den på en Android-telefon.

© Ecosia GmbH (Ecosia)

Ecosia kan bruges på mange forskellige måder. 

Den nemmeste måde er, at åbne hjemmesiden Ecosia.org, hvor du finder et søgefelt, ligesom hos Google.com. Her kan du også følge med i, hvor mange søgninger, du har lavet med Ecosia, så du ved, hvor tæt du er på at plante et træ.

Bruger du browserne Google Chrome eller Mozilla Firefox, kan du tilføje Ecosia som udvidelse i din browser, så du bare kan søge i browserens adressefelt, som mange foretrækker at gøre.

Vil du også gerne støtte Ecosia, når du surfer på nettet på din mobiltelefon? 

Så kan du hente Ecosias app i både Apples App Store og Google Play Butik. Bruger du Firefox på din mobiltelefon, kan du selvfølgelig bruge Ecosias udvidelse som på computeren. 

Måske er du interesseret i ...