Stop irriterende pop op reklamer med Google Chrome

Google Chrome vil skåne dig for reklamer og pop ups, når du surfer på internettet. 

© Shutterstock

Chrome gør op med irriterende reklamer og pop-ups

Den nyeste opdatering af Google Chrome går til kamp mod flere af de irritationsmomenter, du oplever på internettet. Læs mere her.

25. januar 2018 af Peter Skovbjerg Jensen

Du prøver at starte videoen. Du får et pop op-vindue i stedet. Du lukker det og prøver igen – du bliver nu sendt direkte til en hjemmeside med en reklame for et eller andet mobilspil. Efter 3-4 forsøg kan du endelig få lov til at se din video.

Situationer som den ovenstående sker overalt på nettet, lige meget om du har en adblocker, pop op-blocker eller andre browserudvidelser, som burde stoppe det. 

Men nu siger Google stop. I den næste version af Chrome, som nu kommer til alle enheder, fokuserer Google på at fjerne de irriterende reklamer.

Den nye version af browseren vil blokere reklamers forsøg på at omdirigere dig til nye sider eller at åbne irriterende pop op-vinduer. Den nye version bliver tilgængelig til Android, Windows og Mac i dag.

> Læs alt om browseren Google Chrome her

Længe ventede forbedringer

I version 64 af Chrome, som nu bliver udgivet, bliver en anden længe ventet funktion også tilføjet, nemlig muligheden for permanent at gøre en hel hjemmeside lydløs. 

Hvis Facebook eksempelvis altid afspiller lyd fra din computer mod din vilje, kan du nu gå ind i Chromes indstillinger og gøre Facebook lydløs som standard.

De nye værktøjer er en del af Googles forsøg på at gøre reklamer på nettet mindre irriterende for brugerne. 

> Få 2 numre af Komputer for alle leveret til døren, fuld adgang til Fordelzonens 300 programmer samt en lækker powerbank til din mobiltelefon for kun 59,50 - du sparer 407 kroner.

Måske er du interesseret i ...