Windows Live Mail på pc

Bruger du Windows Live Mail er det måske tid til at skifte mail klient. 

Sig farvel til Windows Live Mail

Er du stadig blandt de trofaste brugere af mailprogrammet Windows Live Mail, så er tiden nu kommet til at sige farvel og tak til programmet og skifte til et mere tidsvarende alternativ.

1. februar 2018 af Henning Dadkhah Rasmussen

I Komputer for alle anbefalede vi tidligere ofte det glimrende gratis mailprogram Windows Live Mail - sidste gang var dog for mere end fem år siden.

I dag har Microsoft for længst fjernet Windows Live Mail fra firmaets hjemmeside, og selv hvis du har en gammel installationsfil, kan du ikke længere installere mailprogrammet, fordi installationen undervejs henter yderligere filer på nettet. 

Windows Live Mail virker dog endnu, hvis du har det liggende på en gammel computer - og det er der en del læsere af Komputer for alle som har. 

Windows Live Mail er ikke opdateret

På vores Spørg os Forum modtager vi stadig spørgsmål om Windows Live Mail. 

Læsere har typisk problemer med Windows Live Mail login, og om det er muligt at downloade Windows Live Mail fra nettet. Det kan vi ikke anbefale, da programmet ikke er opdateret og dermed har alvorlige sikkerhedshuller.

Senest har læsere henvendt sig til redaktionen i fortvivlelse over, at vores nyhedsbrev ikke vises korrekt i Windows Live Mail. 

Læs mere om, hvorfor du ikke bør downloade Windows Live Mail til din computer - samt alternative mailprogrammer - i artiklen her.

Windows Live Mail

Selvom det er muligt at downloade Windows Live Mail fra forskellige sider på nettet, må vi kraftigt fraråde dig at gøre dette. Windows Live Mail bliver nemlig ikke længere opdateret, og det betyder, at nye sikkerhedshuller ikke bliver lukket. 

Vi fraråder, at du bruger Windows Live Mail

Selvom Windows Live Mail stadig virker fint til flere typer mails, må vi fraråde, at du fortsætter med at bruge det.

Eftersom Microsoft ikke længere yder support på programmet, vil nye sikkerhedshuller i Windows Live Mail ikke blive lukket, og det er derfor ikke uden risiko fortsat at anvende mailprogrammet.

Vælger du fortsat at bruge Windows Live Mail, bør du sørge for at have et godt og opdateret sikkerhedsprogram på din computer, som sikrer dig mod virus og ransomware. 

Tjek fx vores sikkerhedspakke i Fordelszonen her.

Hent og installér et andet mailprogram

Som alternativ til Windows Live Mail kan du i stedet bruge Windows 10's indbyggede mail-app - der ganske enkelt hedder Mail og kan findes via startmenuen.

Hvis du helst vil undgå at starte forfra med endnu et Microsoft-program, som måske også bliver fjernet på et tidspunkt, kan vi i stedet på det varmeste anbefale det gratis mailprogram Thunderbird.

Du kan hente det i Fordelszonen, hvor du også finder en komplet dansk guide til programmet. (Kun for abonnenter)

Desværre er der ingen roser uden torne - og som en læser skrev til os i en mail, så betyder et skift fra Windows Live Mail, at du må sige farvel til alle eventuelle videresendelsesregler, du har lavet i Windows Live Mail. Dem skal du oprette påny i dit nye mailprogram.

Læs også: Vælg den bedste gratis e-mail

Bliv klogere i vores debatforum 

I Komputer for alles Spørg os-forum kan du læse andres it-relaterede spørgsmål og vores eksperters svar. 

 Hvis du abonnerer på bladet, kan du også selv logge ind stille spørgsmål til vores eksperter døgnet rundt, og måske endda få andre læseres erfaringer med tilsvarende problemer.

Lige kan du få 2 numre af Komputer for alle og en ergonomisk mus til din pc for 59,50 kroner. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...