Med den nye mørke tilstand aktiveret slipper du for forskellige gråtoner, der ikke er helt mørke.
Microsoft Edge:

Med den nye mørke tilstand aktiveret slipper du for forskellige gråtoner, der ikke er helt mørke.

Nu får Edge-browseren en ekstra kraftig mørk tilstand

Hvis du hører til dem, der foretrækker dine programmer i et mørkere tema, er her godt nyt: Med en ny funktion i Edge-browseren gøres hele programvinduet totalt sort.

Både Windows og masser af programmer og apps har i de senere år fået tilføjet en funktion, hvor du kan vælge en mørkere visningstilstand som alternativ til de lyse nuancer af grå, vi normalt kender programvinduer på - den såkaldte 'dark mode'.

Men hvor den mørke tilstand i Edge hidtil har gjort programmet en anelse mørkere ved at anvende forskellige nuancer af grå, sætter Microsoft med en ny opdatering af Edge trumf på:

Nu kan du vælge en endnu mørkere mørk tilstand, så de grå nuancer i browserens baggrund, menubjælker m.m. erstattes af dyb sort.

Hvorfor vælge mørk tilstand?

Der er flere grunde til, at du kan få glæde af den mørke tilstand i browseren, Windows og andre programmer. 

Først og fremmest sparer det en anelse på strømforbruget til skærmen, fordi de enkelte pixels bruger mere strøm på at lyse en hvid pixel op end at vise en sort pixel.

Når den praksis så spredes ud til millioner og atter millioner af pc'er på verdensplan, bliver det pludseligt noget, der kan måles i ton CO2 og dermed være med til at skåne klimaet.

Derudover kan den mørkere tilstand være mere behagelig for dine øjne - især hvis du lider af en række øjenlidelser. 

Her er det værd at prøve sig frem med de forskellige tema-muligheder i både browseren og i Windows.

Med den nye og mørkere tilstand aktiveret bliver hele browser-vinduet sort uden de grålige toner, der normalt kendetegner programmer i mørk tilstand.
Endnu mørkere:

Med den nye og mørkere tilstand aktiveret bliver hele browser-vinduet bortset fra tekster og billeder sort uden de grålige toner, der normalt kendetegner programmer i mørk tilstand.

Er snart klar til din pc

Microsoft har netop sendt den nye opdatering til Edge-browseren ud til de frivillige testere i browser-testprogrammet "Microsoft Edge Insider" i den testkanal, der hedder Canary.

Hvis du selv ønsker at prøve de kommende opdateringer til Edge før alle andre, kan du tilmelde dig testprogrammet således:

1: Klik på de tre prikker øverst til højre i Edge og vælg Indstillinger.

2: Klik på Om Microsoft Edge.

3: Klik på Få mere at vide under Microsoft Edge Insider.

Du kan dog også blot vente nogle måneder. Så bliver opdateringen med den mørke tilstand sendt ud til alle brugere af Edge-browseren.

Måske er du interesseret i ...