Google Chrome browser

Tre hemmelige tips til Chrome

Verdens mest udbredte browser er ikke blevet populær for ingenting. Den kan nemlig meget mere end konkurrenterne - du kan fx spille små spil, og så har den et væld af smarte funktioner.

10. november 2016

Chrome kan meget mere, end de fleste måske aner. Faktisk udnytter selv garvede computerbrugere langt fra alle de funktioner, som verdens mest udbredte browser byder på.

Vi har fundet tre funktioner frem, som, de færreste måske er klar over, eksisterer - to af dem er særdeles nyttige, mens den sidste er af mere underholdende karakter.

Flyt adskillige faneblade på én gang

Chrome er den eneste browser, hvor du kan flytte flere faneblade på én gang. Hold Ctrl-knappen nede, mens du klikker på de faneblade, som du vil flytte. Træk derefter et af fanebladene over i et andet browser-vindue.

Skjul internettets skyggesider for dine børn

I Chrome kan du oprette adskillige profiler og angive bestemte sider, som profilerne ikke kan få adgang til.

Klik på de tre prikker i øverste højre hjørne og vælg Indstillinger i menuen. Under personer klikker du på Tilføj person.... Giv profilen et navn, sæt flueben i den nederste boks, hvor du bestemmer, hvilke websites personen besøger og klik på Tilføj.

En håndfuld minutter senere får du en e-mail, hvor du kan administrere den nyoprettede profil. Husk, at den nye profil skal vælges øverst i vinduet ved fanebladene, når børnene skal bruge browseren.

Det hemmelige dinosaur-spil

En lille dinosaur dukker op i browser-vinduet, når du uden internetforbindelse forsøger at åbne en hjemmeside. Den lille dinosaur er faktisk et primitivt spil, som du kan fordrive tiden med, mens du venter på, at internettet pludselig virker.

Prøv selv ved at slukke for din internetforbindelse og forsøge at åbne en tilfældig hjemmeside - klik på mellemrums-tasten, når dinosauren dukker op.

> Få mange flere browser-tips

Måske er du interesseret i ...