Her er de nye Chrome-funktioner, du ikke har opdaget
Chrome

Google har taget nye skridt i kampen mod browser-konkurrenterne. Det kommer dig til gode.

Her er de nye Chrome-funktioner, du ikke har opdaget

I Google Chrome får du nu smartere fanebladsstyring samt QR-links serveret i adressefeltet. Læs, hvordan de spændende tiltag fungerer.

6. marts 2021 af Steffen Nielsen

Google Chrome er nået til version 88. Og som Google har for vane, tilbydes du altid en eller flere spændende ny funktioner, når browseren opgraderes.

Du kan læse om de nye funktioner i den seneste større opdatering her.

Men der er også nogle mindre forbedringer, som kommer ind ad bagvejen, og som du måske ikke selv opdager, fordi de snarere har karakter af tricks end egentlige nye funktioner.

Vi har gravet to spændende tiltag frem, som vi deler med dig her.

Hold mængden af faneblade i Chrome nede

Det første lille trick har vores uddelte begejstring. Hvis du ligesom os døjer med for mange åbne faneblade, vil du have stor gavn af dette. 

Den gyldne mulighed oplever du, når du er på vej til at åbne en fane med en hjemmeside, som du allerede har åben i en anden fane i samme browsersession. 

Så har du nemlig mulighed for at "slå de to sider sammen" i ét faneblad. På den måde undgår du, at du fx har fem Facebook-blade side om side i browseren.

Switch to this tab i Google Chrome

"Switch to this tab" sparer dig for et faneblad.


Se fx eksemplet herover. Vi har skrevet Messenger i adressefeltet, men har allerede en fane åben med Messenger. 

Klik nu på "Switch to this tab," og du føres til den anden fane og undgår, at du har to ens faneblade åbne samtidig.

Lav QR-koder i Chromes adressefelt

En anden smart funktion i den nye Chrome vedrører QR-koder. Her har du mulighed for at generere din egen QR-kode (som jo reelt er et link) til en hjemmeside. 

Det er nyttigt til fx papir-brochurer, plakater og lignende, hvor du gerne vil have, at folk besøger en hjemmeside for at få yderigere information.

Du gør som følger:

  1. Besøg den ønskede hjemmeside, som du vil linke til. Klik oppe i adressefeltet. 
  2. Klik nu på ikonet til højre i adressefeltet (markeret med gråt herover). Koden genereres. Klik på Download for at hente QR-billedet ned til din pc.

Dette fungerer også fx på Facebook, hvis du vil lave et direkte link til en gruppe, en side eller et specifikt opslag. 

Lav en QR-kode direkte i Chrome.
QR-kode

Det er let at lave en QR-kode direkte i Chrome. Den er smart fx til en folder eller en plakat, hvor du gerne vil have folk til at besøge en særlige hjemmeside eller Facebookside. De scanner de blot med mobilen, og så lander de på den hjemmeside, du har valgt.


Hvis ændringerne ikke er dukket i din browser endnu – selvom du har Chrome 88 – bør du væbne dig med tålmodighed. De små værktøj rulles nemlig ud gradvist i browseren.

> Læs flere nyheder om Google Chrome her

Måske er du interesseret i ...