Google Chrome compact

Chrome mister adresselinjen

Trenden er at internetbrowsere skal være mere kompakte, så der er god plads i vinduet til de hjemmesider du besøger. Nu foreslår Google helt at fjerne adresselinjen i deres browser Chrome.

22. februar 2011

Da Googles hurtige browser Chrome blev lanceret, var det en af de mest kompakte browsere på markedet. Her blev ikke spildt plads på unødvendige menuer og værktøjslinjer, hvilket især på små skærme var en fordel, fordi der dermed blev bedre plads til at vise hjemmesiden i sin fulde størrelse. Nu varsler firmaet en yderligere reducering i browserens fedtkant.

På udviklerforummet Chromium.org giver produktansvarlig hos Google, Jeff Chang, tre spændende bud på kommende versioner af Chrome-browseren, og den mest radikale er uden tvivl en version, hvor hele adresselinjen mangler. Det gør at vinduet kan gå helt til kant - og i stedet for at skrive adressen på en hjemmeside i en selvstændig linje skal den nu skrives i et lille felt, der dukker op, når du åbner en ny fane. Når du har skrevet adressen, forsvinder linjen af sig selv igen.

Det lyder som en spændende løsning, der dog nok kræver lidt tilvænning.

Måske er du interesseret i ...