Fortnite memes

Fortnite er et af de største computerspil lige nu og har i sig selv affødt flere memes

5 internet-fænomener du ikke forstår - men enhver teenager gør!

Voksne hverken kan eller skal forstå alt, hvad de unge laver. Sådan har det altid været, og sådan er det stadig. Her er de fem ting, vi synes, er de vigtigste fænomener blandt teenagere lige nu, som du måske har set eller hørt om, men som du med meget stor sandsynlighed ikke forstår.

1. Floss-dansen

Dansen ser måske simpel ud, men kræver faktisk god koordinering, for at det ikke ser helt forkert ud. 

Floss-dansen bruges mest som fjollet afbræk fra noget mere seriøst, eller fx til at “photo-bombe” andre folks videoklip.

Dansen fik først opmærksomhed, da YouTube-danseren Russell Horning, kaldet “Backpack Kid”, lagde et klip med dansen på Instagram i 2016. Videoen gik viralt på nettet, og den nu 16-årige amerikaner gik fra 30 følgere på Instagram dengang til over 2 millioner følgere i dag. 

Floss-dansen

Siden Russell Horning kaldet “Backpack Kid” gik viralt på nettet i 2016 med Floss-dansen, har folk verden over kopieret dansen på sociale medier. 

© Backpack Kid // Youtube

I dag møder du næppe en person under 18 år, som ikke kan danse Floss-dansen.

Siden da har dansen spredt sig som en steppebrand, og nåede blandt andet nye højder, da den blev taget med som sejrsdans i computerspillet Fortnite.

Det bringer os videre til punkt nummer to:

2. Computerspililet Fortnite

Floss-dansen har også sneget sig ind i Fortnite-spillet.

Floss-dansen har også sneget sig ind i det ultrapopulære computerspil Fortnite.

Fortnite er faktisk to forskellige computerspil: Ét, hvor spillerne arbejder sammen om at nedkæmpe zombier (Fortnite: Save the world) og ét, hvor man deltager i en alle-mod-alle kamp om, at være den sidste overlevende (Fortnite: Battle Royale).

Spillet er lidt mere karikeret og tegneserie-agtigt i udseende end mange andre skydespil, og lægger i det hele taget vægt på, at det handler om at lege og ikke om at være så realistisk som muligt.

Det har dog skabt bekymring blandt nogle voksne, fordi det tiltrækker et yngre publikum end mere realistiske skydespil.

Spillet findes både til PC, Mac, PlayStation, Xbox, Nintendo Switch og iOS og kommer snart også til Android-telefoner. 

I juni 2018 havde spillet 125 millioner spillere på verdensplan, og der planlægges en mesterskabsturnering i 2019.

Læs mere om computerspil her

Fortnite er et af de mest populære comuterspil lige nu.

Fortnite er et af de mest populære comuterspil lige nu.

3. Snapstreaks

Det sociale medie Snapchat har fået en funktion, der viser, når du og en ven begge har sendt beskeder - såkaldte snaps - til hinanden inden for 24 timer - og tæller op, hvor mange dage i streg, I gør det. 

Har I snappet til hinanden hver dag i en uge, vil I fx have en “Snapstreak” på syv.

Snapstreaks ses af nogle unge som en indikator for, hvor gode venner man er, og det kan have katastrofale følger for et venskab, hvis en snapstreak brydes.

Mange unge ser selvfølgelig bare snapstreaks som sjov, men nogle tager det meget alvorligt, og får ægte stress af at skulle vedligeholde op til flere streaks, selvom der kun er 24 timer i døgnet.

Den 6. juli var rekorden for længste snapstreak 1286. Det vil sige, at brugerne begge har skrevet til den anden mindst én gang om dagen i 1286 dage!

Snapchat snapstreak

Det kan være svært for enhver, når en Snapstreak brydes. 

4. Kiki Challenge

Dette fænomen går ud på, at man hopper ud af passagerdøren på en langsomtkørende bil og danser og synger med på sangen “In my Feelings” af Canadiske Hip Hop-stjerne Drake.

Idéen startede, da komikeren Shiggy lagde en video op på nettet, hvor han danser uden for sin bil - der dog holder helt stille i en parkeringskælder- og derfra har det så udviklet sig.

Politiet i flere lande har advaret imod farerne ved at danse på åben vej, og der har allerede været tilfælde, hvor folk er blevet kørt ned imens de har danset for kameraet.

I videoen herunder kan du se nogle gode og dårlige udgaver af den populære (men farlige) Kiki-challenge. 

5. Musical.ly/Tik Tok

Musical.ly er et socialt netværk, der bygger på brugernes gensidige kærlighed til musik. 

Brugerne laver, ved hjælp af en app, små klip på 15 sekunder, hvor de synger, mimer danser eller bare snakker, og så reagerer andre brugere på klippene.

Flere store kunstnere har brugt Musical.ly som del af markedsføringen af deres nye singler - blandt andet Ariana Grande, Selena Gomez og Shakira.

I starten af august blev Musical.ly lagt sammen med Tik Tok, der står bag et lignende socialt netværk, og Musical-ly skiftede dermed navn til Tik Tok - men ellers ligner det sig selv.

Floss-dansen, vi nævnte tidligere, er også meget populær på Tik Tok. I videoen herunder kan du se et udvalg af videoer fra Museical.ly (nu Tik Tok) af folk, som danser Floss-dansen. 

Hvis du vil kigge nærmere på de tendenser, som de unge dyrker, kan du med fordel bruge høretelefoner, så du ikke generer dine omgivelser med popmusik og computerspil. 

> Lige nu kan du få smarte høretelefoner med to numre af Komputer for alle for kun 59,50 kroner + porto og eksp. Se tilbuddet her. 

Måske er du interesseret i ...