3 geniale ferietips til Google Maps

Hvis du skal på ferie i Danmark eller i udlandet, er Google Maps et næsten uundværligt værktøj. Se her hvordan du får mere ud af tjenesten på ferien.

Den tid er forbi, hvor rejseledsageren sad med krøllede Kraks-kort på passagersædet og anviste vejen til turistattraktionerne, når ferien foregik i bil. 

I dag har alle en smartphone i lommen – og med den har vi direkte adgang til evigt opdaterede kort, som aldrig krøller eller viser den forkerte vej.

Med Google Maps installeret på din telefon har du et komplet navigationssystem, der er et helt eminent værktøj, når ferien går sydpå eller på visit på de mange danske småøer.

Her får du tre gode tips til Google Maps, der forhåbentlig vil gøre din ferie endnu bedre:

Gem kort på din telefon

Hvis ferien går til en destination uden for Danmarks grænser, kan det være dyrt at anvende internetforbindelsen på din telefon.

Det betyder heldigvis ikke, at du må undvære Google Maps. I app'en kan du på forhånd – altså inden du forlader Danmark – gemme et offline-kort over den destination, du skal til. 

På den måde kan du stadig anvende Google Maps til at finde rundt, når du er ved en bestemt seværdighed, uden at have brugt så meget som en kilobyte data af din internetforbindelse.

Når du har fundet og trykket dig ind på en seværdighed, du vil se, skal du trykke på de tre prikker i toppen. Vælg nu "Download offlinekort". Nu kan du se kort over området uden internetforbindelse.

Planlæg en rute på forhånd

Når man rejser til fremmede steder, har man ofte hjemmefra en ønskeliste over steder, der kunne være interessante at se. 

I stedet for at vandre eller køre rundt på må og få kan du i Google Maps planlægge en rute med alle destinationerne på forhånd. 

Så sørger tjenesten for at guide dig rundt til de forskellige steder i den rækkefølge, du har valgt. 

Når du har fundet en destination og trykket på "Rute" i Google Maps, skal du trykke på de tre prikker i toppen og vælge "Tilføj stop". Nu kan du indtaste alle de steder, du vil se på din rute og rykke rundt på rækkefølgen.

Spring køerne over ved turistattraktionerne

De mest populære seværdigheder er ofte så proppede med andre gæster, at det er en blandet fornøjelse, når man endelig får besøgt et interessant sted. 

Også her kan Google Maps hjælpe dig. Tjenesten har nemlig en funktion, der viser dig, hvornår på dagen stedet er allermest proppet med mennesker, så du kan komme på et andet tidspunkt. 

Det er også muligt at se, hvor længe folk typisk er på det pågældende sted. 

Den viden giver en indikation af stedets kvaliteter – og er fx også praktisk, hvis du har planlagt en middag på en restaurant og skal nå en biografforestilling bagefter. 

Når du har trykket dig ind på en populær restaurant eller seværdighed, skal du blot rulle lidt ned på siden. Så kan man se, hvilke tidspunkter der er flest mennesker – og hvor længe gæsterne typisk besøger stedet.

Måske er du interesseret i ...