IP-cam Foscam

Overvågning: Sådan filmer du lovligt

Du bør kende de mange regler for videoovervågning, før du sætter et IP-kamera op på din grund. Læs her, hvad der er tilladt, og hvad der er forbudt.

Det er både nemt og billigt at overvåge dit hjem med et IP-kamera koblet på dit netværk.Her er de vigtigste regler for, hvor og hvornår det er tilladt at overvåge din private ejendom og andre mennesker.

Du har lov til at overvåge dit private hjem. Du må sætte overvågningskameraer op på din grund og overvåge huset, haven, indgangspartier og indkørslen.

Det er ikke lovligt at overvåge gaden, vejen, fortovet eller en plads ved din ejendom. Du må ikke overvåge din nabo, naboens ejendom eller forbipasserende. Det er derfor vigtigt, at du opsætter tv-overvågning, så det kun filmer det, der foregår på din egen grund.

Overvågning af andre personer

Hvis du har rengøringshjælp, hjemmeplejer, barnepige eller håndværkere, som jævnligt kommer på besøg, skal du give dem besked om, at du har sat overvågningsudstyr op.

Du behøver ikke skilte med overvågning på din private grund, men det kan have en præventiv virkning. Hvis du som privat person overvåger lokaler, som andre har adgang til, skal det også oplyses tydeligt ved skiltning.

Må overvågningsbilleder deles? 

Selvom dit kamera fanger ubudne gæster på din ejendom, må du ikke dele overvågningsbilleder på nettet eller andre offentlige steder, hverken som privat, erhvervsdrivende eller som forening. Boligforeninger, butikker, restauranter og andre erhvervsdrivende må gemme optagelser i op til 30 dage. Som privatperson må du opbevare billeder fra overvågning i ubegrænset tid.

> Læs det sidste nye om sikkerhed

> Hold øje med dit hjem fra din smartphone

Måske er du interesseret i ...