En gimbal sikrer dig videooptagelser uden rystelser
Gimbal

Her kan en gimbal også fungere som stativ til din telefon, så du får perfekte videooptagelser.

Sådan virker en gimbal

Tidligere var aktive stabilisatorer til videokameraer forbeholdt filmindustrien, men nu kan du få din egen såkaldte gimbal og optage professionelle videoer med din mobiltelefon.

En gimbal er et glimrende eksempel på et stykke udstyr, som oprindeligt blev udviklet fil de professionelle - i dette tilfælde filmindustrien - men siden er blevet tilgængelig for os alle.

I Hollywood kaldte man de dyre videostabiliseringssystemer for blandt andet Steadycam og Glidecam, men ideen er den samme som med en gimbal. Den er blot til at betale for almindelige mennesker.

Sådan virker en gimbal

Inde i en gimbal sidder indbyggede gyroskoper, som holder øje med om det tilsluttede kamera eller mobiltelefon er helt vandret, lodret eller viser en bestemt panorering.

Når du bevæger hånden, ryster eller går, korrigerer et antal indbyggede motorer for dine bevægelser, så telefonen eller kameraet holdes fuldstændig i ro.

Det betyder, at du kan løbe afsted og skabe rystelser, som ikke kan ses på din færdige video, fordi gimbal'en sørger for at holde kameraet mest muligt i ro.

> Lige nu kan du få to numre af Komputer for alle for kun 168 kroner + en gimbal til mobilen. Denne gimbal fungerer også som selfiestang og stativ. Så får du meget mere ud af din mobiltelefon. Se tilbuddet her.

Med to eller tre motorer

Der findes forskellige udgaver af gimbals. De mest almindelige har to indbyggede motorer, som sørger for at videoen er rolig på trods af horisontale og vertikale bevægelser. 

De dyreste udgaver kan også kompensere for den tredje akse, og har derfor endnu en motor indbygget. 

>> Allerede abonnent? Køb en gimbal med rabat i Moreshop her

Sådan ser det ud, når en Gimbal stabiliserer din telefon eller dit kamera:

Sådan virker en gimbal
Gimbal

De indbyggede motorer i gimbal'en sørger for at telefonen altid filmer i samme vinkel - og rystelser dermed bliver usynlige på den færdige video.

Perfekte videoer med minimalt udstyr

Der er en verden til forskel på videoer, som er optaget uden gimbal og videoer, hvor udstyret har stabiliseret dine optagelser.

Hvor almindelige telefonoptagelser kan se rystede og amatøragtige ud, får du med en gimbal virkelig fuld udnyttelse af de glimrende kameraer, som sidder i moderne telefoner. 

Nu ser dine videoer ud som om du har optaget dem med stativer på rigtigt videoudstyr - selvom det faktisk bare er filmet med en telefon og en gimbal. 

Her kan du se et eksempel på en video, der er optaget med og uden gimbal:

Måske er du interesseret i ...