Få fem gode råd, før du går i gang med din fotobog fra eksempelvis Pixum, Smartphoto, Foto.com eller Photobox

Det er populært at printe minderne ud i en fotobog - du får fem gode råd, inden du går i gang.

© Kenneth Drabæk

5 gode råd før du laver en fotobog

Her får du fem gode råd, før du går i gang med at printe en fotobog fra eksempelvis Pixum, Photobox, Foto.com eller Smartphoto.

Det er blevet populært at få de gode minderne printet i en fotobog, og der findes efterhånden flere udbydere, der leverer fotobøger i fremragende kvalitet.

Inden du går i gang med at lave din fotobog, får du fem gode råd, der giver dig det bedste resultat.

1. Sørg for billeder i høj opløsning

Sørg for at uploade dine billeder i højest mulige opløsning. 

Har du tilføjet et album til Facebook; så upload i stedet originalerne, da Facebook nedskalerer og forringer billedkvaliteten.

Billeder i dårlig opløsning vil blive uskarpe og pixelerede, når de bliver printet. De fleste systemer advarer dig, hvis opløsningen ikke er god nok. 

2. Vælg forskellige formater

Varier i dine billeder og vælg både billeder i høj- og bredformat og billeder i farve og sort-hvid for at skabe variation. Det gør din bog mere interessant at kigge i. 

3. Leg med tekstboksene

Alle fotobogsprogrammer gør det muligt at indsætte tekstbokse. 

Brug eventuelt tid på at skrive tekster – fx hvor billedet er taget, hvem der er med på billedet osv. så dine efterkommere også får noget ud af bogen i årene fremover.

4. Sortér i dine billeder

Det kan være fristende at tømme SD-kortet, uploade og indsætte så mange billeder som muligt. Men du risikerer, at du indsætter for mange billeder – og at de bliver for små. 

Skær ned, og giv de gode billeder bedre plads. Hold dig til 2-3 billeder per side, og vær ikke bange for at lave sider med ét billede.

5. Pas på tilkøb

Flere fotobogstjenester lokker med tilkøb af bedre fotopapir. 

Men vores test viser, at standardpapiret er udmærket til formålet. Men har du budgettet, skal du naturligvis bare shoppe løs.

I magasinet Komputer for alle 12/2017 tester vi fotobøger 6 producenter som Pixum, Photobox, Foto.com og Smartphoto. Her kan du læse mere om, hvordan du får den bedste fotobog med ferieminder - og se hvilken producent, der leverer det bedste produkt. 

Hvis du tegner abonnement nu, kan du læse bladet med det samme på dine mobil eller tablet med app'en Wype. Her kan du også læse de seneste 10 numre af bladet. 

Måske er du interesseret i ...