Virtual reality Vive MWC2016

Få styr på virtual reality - eller VR, som det også kaldes. 

VR: Hvad er Virtual Reality?

Virtual Reality: Teknologien er i rivende udvikling. Læs her, og bliv klogere på VR, der kan give dig unikke og virkelighedsnære oplevelser i et kunstigt univers.

28. april 2016 af Anders Daugaard

Forestil dig at flyve gennem luften som en anden superhelt, dykke i oceaner med blåhvaler, rejse til fremmede lande i en helt anden tid eller bruge en helt almindelig onsdag aften på at udrydde zombier. 

Det, og meget mere, kan du opleve med Virtual Reality.

Hvad er Virtual Reality? 

Virtual Reality, forkortet VR, er en teknologi, som kan skabe en meget livagtig virtuel verden i 3D ved hjælp af en computer og specielle Virtual Reality-briller. 

De ligner dykkerbriller, hvor glasset er erstattet af en indbygget skærm, der kan vise indhold fra fx en computer.

Hvad kan man bruge VR-briller til? 

VR-briller er primært udviklet til film og spil, så du i stedet for at styre en hovedperson pludselig selv er hovedpersonen i et spil. 

Der vil dog være mange andre områder end underholdning, hvor teknologien kan udnyttes – fx ved museumsbesøg, til undervisning, flysimulation, lægevidenskab, hos ejendomsmæglere og til at møde venner over Facebook.

VR-briller og interaktivt tegneprogram

Her bruges Virtual Reality-udstyr sammen med et 3D-tegneprogram på pc’en i baggrunden:

Teknologien har været kendt i årtier, men først nu er teknologien blevet så god og virkelighedstro, at det er værd at se nærmere på. 

Priserne for VR-udstyret har samtidig nået et niveau, hvor mange kan være med.

HTC Vive eller Oculus Rift? 

Hvis du vil opleve ægte Virtual Reality, har du valget mellem to forskellige VR-headsets, der virker med en pc: HTC Vive og Oculus Rift. 

Vive koster cirka 6.700 kroner og Rift kan købes for cirka 3.999 kroner. Der følger enkelte spil og programmer med til begge produkter.

Det er værd at bemærke, at VR-udstyret skal være forbundet med en højtydende computer med blandt andet en kraftfuld processor, et godt grafikkort og mindst 4 eller 8 GB hukommelse.

> Du kan læse alt om virtual reality her

Måske er du interesseret i ...