Proof er en smart alko-tester, som du kan have om dit håndled.

Proof er et armbånd, der sammen med en smartphone-app kan måle og vise, hvor høj din alkoholpromille er.

Smart armbånd måler din promille

Nu kan du sikre dig, at du ikke kører fuld hjem fra svigermors påskefrokost. Med et særligt armbånd og din mobiltelefon, kan du nemt holde øje med dit alkoholindtag.

12. januar 2017 af Anders Daugaard

Har du for meget alkohol i blodet til at kunne køre hjem, kan du puste i en alko-tester og få svaret. Det kan dog hurtig virke akavet, at hive sådan et instrument op af tasken.

Heldigvis findes der nu en langt mere elegant og moderne løsning. Så kan du smage på vin, øl og spiritus uden at bekymre dig om, om du har drukket for meget, hvis du senere vil sætte dig bag rattet i din bil og køre høre hjem.

Navnet er Proof Wearable - et smart armbånd, der holder øje med, hvor meget alkohol du har i blodet. Installerer du den tilhørende Proof-app på din mobiltelefon, kan du hele tiden tjekke, hvor meget eller lidt beruset du er lige nu.

Få besked på mobilen

App’en kan også fortælle dig helt præcis, hvornår du vil være ædru igen og i stand til at køre bil forsvarligt. Du kan sætte app’en til at alarmere dig, når alkoholpromillen når et givent punkt.

Hvis flere af dine venner Proof om håndleddet, kan I oprette forbindelse og følge med i hinandens indtag af alkohol. Dermed kan du også være med til at forhindre, at en ven sætter sig bag rattet.

Sådan virker alko-testeren

Før du tager i byen for at drikke, monterer du en lille engangspatron i uret. Patronen analyserer dit sved og kan herigennem spore alkohol med pålidelige resultater i over 12 timer.

Armbåndet er udstyret med et batteri, der holder i fire dage på en enkelt opladning – nok til en forlænget weekend. Det forbindes trådløst til din smartphone med app’en, der med målinger, statistik og grafer giver dig det fulde overblik.

Proof vil blive lanceret i løbet af 2017. Prisen er endnu ikke fastlagt, men ventes at blive på mellem 100-150 dollars - cirka 1.000 kroner. Derudover må du slippe 20-25 kroner pr. engangspatron.

Måske er du interesseret i ...