Western Digital My Passport Wireless

Trådløs harddisk med kortlæser

Western Digitals trådløse harddisk kan give dig op til 2 terabytes ekstra lagerplads til din smartphone, tablet eller pc.

5. september 2014 af Morten Skeldal Østergaard

BERLIN: Det er nemt at løbe tør for plads på hukommelseskortet, hvis du fx optager video på ferien. Det forsøger Western Digital at sætte en stopper for med den nye trådløse harddisk, My Passport Wireless.

Harddisken er udstyret med en SD-kortlæser, så du kan sætte kortet fra dit kamera eller din telefon ind i siden på den. Telefonens microSD-kort kræver dog en lille adapter. Når kortet er sat i, overfører harddisken automatisk kortets indhold og kan herefter slette de oprindelige billeder og videoer på kortet. Så er du klar til at filme videre.

Det indbyggede batteri giver dig op til seks timers uafbrudt videostreaming fra harddisken eller op til 20 timers standby-tid.

My Passport Wireless kan oprette sit eget trådløse netværk, så du kan overføre filer til og fra den ved hjælp af smartphones, tablets og pc’er. Hvis du har muligheden, går overførslen dog hurtigst ved hjælp af det indbyggede USB 3.0-stik.

Prisen ligger omkring 1.700 kroner for den største version med 2 terabytes. Det er over dobbelt så dyrt som for en tilsvarende traditionel ekstern harddisk, så du skal være sikker på, at du har brug for de smarte ekstra funktioner.

Vi havde fingrene i My Passport Wireless på den store tyske elektronikmesse, IFA. Harddisken virker meget solid, og overførselshastigheden ser umiddelbart ud til at være rigtig god. Vi får snart harddisken til test, så vi kan kigge grundigere på den og skrive en test til et kommende nummer af Komputer for alle.

Måske er du interesseret i ...