hævesænkebord
hævesænkebord© depositphotos.com

Sådan kan gode kontormøbler øge produktiviteten

Uanset om du har et kontor derhjemme eller må arbejde i soveværelset, kan vi alle opleve at sidde fast med en opgave. Men det kan faktisk skyldes, at du ikke har det rigtige kontorudstyr, og det kan påvirke produktiviteten.

29. november 2022 af Annoncør

Hjemmearbejdet har for alvor gjort sit indtog i Danmark, men det betyder også, at mange har skullet vænne sig til at være produktive i soveværelset og tage videoopkald på børneværelset, hvor forholdene ikke altid er lige optimale. Vi kan opleve, at vi ikke arbejder lige så effektivt, som vi ellers ville gøre på arbejdspladsen. Men kan vores produktivitet derhjemme blive lige så høj som på arbejdet?

Hæve sænkeborde hjælper på komfort

Eftersom vi bruger en tredjedel af vores tid på arbejdet, er det vigtigt for arbejdsgivere at have glade arbejdstagere. For glade medarbejdere er også mere produktive, men hvis man ikke har en ordentlig stol eller et godt skrivebord, går det ud over arbejdsglæden.

Selv om det er vigtigt med en ergonomisk siddestilling i en ordentlig stol, er det lige så vigtigt også at stå op, når man arbejder. Hæve sænkeborde er derfor første skridt, hvis man gerne vil begynde at arbejde oprejst. Et hæve sænkebord er elektrisk, så du kan justere højden på bordet.

De er samtidig billige og kan fås i forskellige størrelser i alt fra 160x80 meter til 200x100 meter, og fås i forskellige former - hjørneskriveborde og med midterbue. De er derfor både oplagte til hjemmet og dit kontor på arbejdspladsen.

Hvorfor er ergonomiske borde vigtige?

Hvis man ikke sidder ordentligt og ikke har mulighed for at arbejde stående, kan man hurtigt blive distraheret på arbejdet. Det kan bremse ens arbejdsrutine og dermed produktiviteten. Ergonomiske møbler tager hensyn til, at folk har forskellige højder og kropstyper. Derfor er de specielt designede til, at man kan justere møblerne.

Derudover er det vigtigt at passe på ens helbred, når man laver kontorarbejde, og med de rigtige kontormøbler kan man reducere ryg- og nakkeproblemer. Så ud over komfort er det faktisk også af hensyn til dit eget fysiske helbred, at man skal have det rigtige bord og stol.

Hav god kropsholdning

Tager man til lægen og fortæller, at man arbejder på kontor, kan man blive mindet om, at arbejdet kan medføre problemer som rygsmerter og musearm. De rigtige kontormøbler er uden tvivl en del af løsningen, men man kan også afhjælpe problemet ved at have den rigtige siddestilling.

Justér stolen ordentligt

En ergonomisk stol hjælper ikke nær så meget, hvis du ikke har justeret den ordentligt. Højden på stolen skal justeres, så ens fødder hviler fladt på jorden eller på en fodstøtte. Derudover skal armlænet justeres, så dine arme hviler på dem, og dine skuldre er afslappede.

Mus og keyboard skal være tæt på

På skrivebordet skal alt være inden for rimelig afstand, så du ikke skal strække dig for at nå telefonen eller papirer. Det samme skal din mus og dit keyboard. Når du skriver eller bruger musen, skal dine håndled være lige, og dine arme skal være tæt ind på kroppen. Hvis der er noget på bordet, du ikke kan nå, er det bedre, at du rejser dig op for at nå det.

Hav ikke skærmen for tæt på

Din computerskærm skal cirka være en arms længde væk og være lige bagved keyboardet. Det blå lys fra computeren kan godt medføre hovedpine, så nogle foretrækker at bruge skærmbriller.

Måske er du interesseret i ...