hdssd_komdk_162012

Sådan flytter du til ny harddisk

Selv om det er blevet småt med pladsen på den gamle harddisk, er der ingen grund til at kigge sig om efter en ny pc. For mindre end en tusindlap kan du nemlig selv udskifte den gamle disk og flytte dine data til den nye.

20. november 2012

Harddisken er en af de mest vitale dele i computeren, for det er her, at Windows, dine programmer og private filer har til huse. Men med tiden kan pladsen på disken godt gå hen og blive trang. Programmer fylder mere og mere, opdateringer til Windows kræver flere og flere gigabytes, og billederne fra digitalkameraet æder løs af lagerpladsen, fordi opløsningen hele tiden skyder i vejret. Men heldigvis er en fyldt harddisk ikke lig med en ny computer – du kan nemlig sagtens selv udskifte den gamle disk med en ny, større model.

Operationen koster faktisk ikke alverden. For under tusind kroner får du både en ny, stor harddisk og det udstyr, du skal bruge til at overføre data fra den gamle disk. Selve flytningen af Windows, programmer og alle dine filer klarer du nemt med programmet EaseUS Partition Master, som du finder på cd'en, der følger med blad nummer 16. I bladet viser vi, hvordan du slutter en ny harddisk til pc’en og bruger EaseUS Partition Master til at kopiere samtlige data fra den gamle disk til den nye. Vi kigger også på, hvordan du finder ind under kølerhjelmen på computeren, fjerner den gamle harddisk og får den nye sat i sving.

Hent EaseUS Partition Master her: www.easeus.com

Hent vores detaljerede, danske vejledning til programmet her på siden.

Måske er du interesseret i ...