7 stortest laserprinter komdk 052016

Hurtige og skarpe laserprint i farver

Vi har testet fem billige laserfarveprintere, der kan levere udskrifter i meget høj kvalitet – uanset om du printer tekst, grafik eller billeder.

18. marts 2016

Selvom blækprintere er de mest udbredte, er laserprinteren overlegen på næsten alle punkter. De er hurtige, tekst og grafik står imponerende skarpt og præcist, og så skal du ikke vente på, at ”blækket” tørrer. Samtidig er det i langt de fleste tilfælde billigere at udskrive dokumenter. Det kan mærkes, især hvis du hver dag udskriver mange sider.

I denne test har vi fat i fem laserfarveprintere, som koster fra cirka 900 kroner til 1.600 kroner. Næsten alle kan kobles trådløst på dit netværk og nemt bruges af alle dine computere, mobiltelefoner og tablets. Nogle udskriver let 15 tekstsider i minuttet, og det koster ned til 20 øre per print i forbrugsstoffer. Læs testen og se, om det er laserfarveprinteren fra Brother, Canon, HP, Ricoh eller Samsung, som vinder.

Vi tester blandt andet :

Første udskrift Angiver, hvor hurtigt den enkelte printer i gennemsnit udskriver et enkelt print, henholdsvis tekst (mono) og blandet tekst, grafik og foto (farve). Tidsmålingen starter, når ordren gives på pc’en, og slutter, når papiret ligger i udbakken.

10 sider Efter samme målemetode har vi taget tid på, hvor lang tid det tager at printe 10 sider tekst og 10 sider blandet tekst, grafik og fotos. De anførte tider er et gennemsnit af tre målinger.

Printhastighed Her har vi med stopuret i hånden printet større mængder tekstdokumenter og dokumenter med tekst og grafik. Herefter har vi beregnet antal sider pr. minut baseret på et gennemsnit.

Måske er du interesseret i ...