Sådan sparer du på dyrebart printerblæk

Sådan sparer du på det dyrebare blæk i printeren

Der er flere smarte måder hvorpå du spare på blækpatronerne. Blandt andet med den geniale browsertilføjelse Cleanprint eller med disse tre skrifttyper, der giver dig mere blæk for pengene.

Ofte er blækket en af de største udgifter, når du investerer i en ny printer. Hvis blækket løber tør hurtigt, kan det hurtigt løbe op i flere hundrede kroner om året for at få et nyt skud blæk.

Der findes mange husmodertips til at få blækket til at holde længere, som vi tidligere har beskrevet her i bladet. Blandt andet:

  • Fjern unødvendige elementer som grafikker, når du udskriver hjemmesider med Chrome-tilføjelsen Cleanprint i Fordelszonen (kun for abonnenter)
  • Udskriv flere sider på samme ark med Greencloud Printer i Fordelszonen (kun for abonnenter)
  • Motionér din printer ved at lade den udskrive så ofte som muligt.

Men du kan også bruge skrifttyper, der får blækpatronen til at holde længere. Her er tre forskellige af slagsen:

1. Ryman Eco

spar printerblæk med skrifttyper

Ryman Eco sparer dig op til 33 % ved at tilføje en tynd stribe uden blæk i midten af bogstaverne. Fonten er udviklet af designere. Du kan hente Ryman Eco gratis i Fordelszonen.

2. Courier

spar printerblæk med skrifttyper

Courier er en standard-skrifttype, du bør have i dit Word. Courier sparer blæk fordi bogstaverne er tyndere end i andre skrifttyper. Faktisk var skrifttypen designet til skrivemaskiner og derfor til at spare på blæk, dengang det var endnu dyrere.

3. Century Gothic

spar printerblæk med skrifttyper

Century Gothic bør også findes i dit arsenal, hvis du har Word installeret. Fonten var en af de allerførste, da man begyndte at udskrive fra en printer første gang. Ganske som på Courier er bogstaverne tynde - men stadig læsbare.

Læs vores stortest af billige printere

I Komputer for alle 9/2018 er der endnu flere penge at spare på printere: Vi tester nemlig seks særdeles billige multifunktionsprintere, der fås til under 1.000 kroner!

Stortest af billige multifunktionsprintere til under 1.000 kr

Vi har testet seks printere fra fire af de største printerproducenter: Canon, HP, Epson og Brother. Den billigste koster kun 350 kr.

Måske er du interesseret i ...