Canon Pixma TS5050 living room

Blæk eller laser? Her får du hjælp til at vælge den rigtige printer.

Blæk eller laser? Vælg den rigtige printer

Hvornår er en blækprinter bedst, og hvornår er en laserprinter bedst? Her får du hjælp til at vælge rigtigt.

Det gælder om at kende dit behov, før du går på jagt efter den helt rigtige printer. Selv på et stramt budget kan du sagtens få en rigtig god printer.

Der findes to typer printere: laserprintere og blækprinteren.

Her er laserprinteren bedst 

Laserprintere fås som enten sort/hvid- eller som farveprintere, og de er perfekte til at udskrive dokumenter med tekst og grafik.

Laserprintere kan udskrive mange flere sider i minuttet sammenlignet med de fleste blækprintere. Bogstaver og tegn står altid superpræcist og skarpt på papiret.

Det er billigere i forbrugsstoffer at udskrive på en laserprinter end på en blækprinter, og en lasertoner kan ikke tørre ud som en blækpatron.

De billigste sort-hvid laserprintere koster cirka 500 kroner – uden scanner og kopifunktion.

Her er blækprinteren bedst

En blækprinter er en farveprinter, som bruger blæk, der skydes ud på papiret ved hjælp af blækdyser. Printertypen er perfekt, hvis du vil udskrive dine digitale pletskud på fotopapir.

Det er heller ikke noget problem at printe flotte dokumenter med tekst og billeder. Bogstaver og tegn står dog ikke helt så skarpt på papiret som med en laserprinter

Du kan få en rigtig god blækprinter med indbygget scanner og kopifunktion til omkring 600 kroner.

Det er dyrt at fylde nye blækpatroner på en printer, så hvis du har en stor stak billeder, kan det godt betale sig at få dem fremkaldt gennem en professionel fototjeneste.

Stortest af blækprintere

I Komputer for alle nr. 4/2021 kan du læse vores stortest af fire gode blækprintere - eller multifunktionsprintere, som vi også kalder dem. 

Den billigste printer fra Canon bliver kåret som Godt køb og koster under 800 kroner.

> Som abonnent kan du læse stortesten med det samme i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...