PancakeBot

Print en pragtfuld pandekage

En norsk opfinder har udviklet en printer, der kan udskrive dine billeder – som pandekager.

13. marts 2015

Hvorfor nøjes med en almindelig, rund pandekage, når du kan få en robot til at lave hele kunstværker ud af din pandekagedej? PancakeBot gør det muligt at lave pandekager, formet efter dine egne, eller dine børn og børnebørns tegninger.

PancakeBot fungerer ved, at du i et specielt program opstreger din tegning, overfører tegningen til et microSD-kort som du sætter i printeren, hvorefter den sprøjter motivet ud på en pandekagepande. Du skal dog selv vende pandekagen, når den er færdig på den ene side.

Pandekageprinteren er udviklet af Miguel Valenzuela, en mexikansk-amerikaner bosat i Norge, og er lige nu et stort hit på hjemmesiden Kickstarter.com, hvor almindelige mennesker kan hjælpe med at finansiere den videre udvikling af produktet.

Idéen til pandekageprinteren kom fra hans lille datter, der ville have ham til at bygge en pandekagemaskine af LEGO-klodser. Seks måneder senere stod den første prototype klar – dengang stadig bygget af LEGO-klodser.

Hvornår PancakeBot kan købes er usikkert, men hvis du giver 179 dollars, cirka 1260 kroner, eller mere til projektet på Kickstarter.com, vil du få tilsendt et eksemplar i løbet af juli.

Måske er du interesseret i ...