3D-printer

5 fede 3D-print

3D-printere kan allerede udskrive et væld af dimser. Vi har fundet fem af de vildeste 3D-print.

21. marts 2016

3D-printere kan i dag meget mere end at udskrive små plastikklodser. Faktisk kan printerne udskrive alt fra minimale figurer til geværer. Udviklingen går utrolig hurtigt, for de fleste deler de tegninger, der ligger til grund for udskrifterne.

Når en person har fundet ud af, hvordan man udskriver en guitar, får resten er verden hurtigt mulighed for at gøre ham kunststykket efter, og det betyder, at der i dag bliver udskrevet adskillige færdige produkter.

Vi har fundet fem af de vildeste ting, som er udskrevet på en 3D-printer:

Pistoler og geværer Pistoler var blandt de første brugbare produkter, som en 3D-printer udskrev i USA. Siden da er adskillige modeller blevet udskrevet, og der er sågar blevet bygget hele geværer med hjælp af en 3D-printer.

Guitar I den mere fredelige afdeling finder vi både akustiske og elektriske guitarer. Denne model er udskrevet af Hans Fouche og har et enkelt design. Der findes dog et hav af modeller, som ligner kendte mærker som Gibson og Fender - om de lyder lige så godt, det må du selv bedømme.

Armskinne 3D-print har potentiale til at blive meget mere end en sjov hobby hjemme i garagen, og det er The Cortex Exoskeleton et glimrende bevis på. Her er tale om en erstatning for den traditionelle gipsarm, der er svær at gå i bad med og som kan give en forfærdelige kløe.

Modellen er fyldt med huller, men giver alligevel masser af stabilitet til armen, og forsøg har vist, at et brud vokser hurtigere sammen i forhold til den traditionelle gipsarm.

Værktøj Står du og mangler en hammer eller en skruenøgle? Det kan du sagtens udskrive hjemme i værkstedet med en 3D-printer. Her er der bygget en skruenøgle i hårdfør plast, der sagtens kan hjælpe med at samle et skab fra IKEA.

Mad Mad er også på listen over ting, som 3D-printere har haft held til at støbe sammen. Alt fra små sirlige chokoladefigurer til saftige burgere er blevet udskrevet, og kun fantasien og fødevarestyrelser sætter grænser for, hvad der kan lade sig gøre.

Fordelene er især ved små anretninger, hvor printeren ikke ryster på hånden, men kan anrette med kirurgisk præcision.

Måske er du interesseret i ...