Windows 10-brugere bliver snydt i Windows Update
Bristede håb:

Du skal ikke tro på det, hvis du i Windows Update bliver tilbudt at hente Windows 11, selvom din pc faktisk ikke tidligere var godkendt af Microsoft til at installere Windows 11. 

© Shutterstock

Derfor kan du møde et falsk Windows 11-tilbud

Mange Windows 10-ejere støder i disse dage på et næsten uvirkeligt tilbud i Windows Update. De får nemlig tilbud om at hente og installere Windows 11, selvom deres pc faktisk ikke lever op til minimumskravene.

Det kom som en stor overraskelse for de mange Windows 10-brugere, da de for et par uger siden begyndte at modtage tilbud om at opdatere pc'en til Windows 11 22H2 inde i Windows Update.

Overraskelsen skyldtes, at de pågældende pc'er allerede tidligere var blevet dømt ude af Microsoft, fordi de ikke lever op til de nye og strenge hardware-krav ved den nye udgave af styresystemet.

Alligevel dukkede en lille boks op med muligheden for at hente og installere netop Windows 11.

> Læs nyheder, tips og tricks til Windows 11 her

Installationen kan ikke gennemføres

Desværre viste de lovende løfter fra Microsoft sig også hurtigt at være for vidtløftige.

I realiteten er de ikke-understøttede pc'er stadig ikke godkendt af installationsprogrammet, og derfor møder Windows 10-ejere igen den berygtede boks, der fortæller at pc'en ikke lever op til Windows 11's minimumskrav.

Det sker, så snart man klikker på det gavmilde tilbud.

Først dukker det falske tilbud op i Windows Update, der fortæller at pc'en er i stand til at få Windows 11. Men når man klikker på Download-knappen, ender man alligevel med en boks, der fortæller at pc'en ikke virker med Windows 11.
Ikke længere end hertil:

Først dukker det falske tilbud op i Windows Update, der fortæller at pc'en er i stand til at få Windows 11. Men når man klikker på Download-knappen, ender man alligevel med en boks, der fortæller at pc'en ikke virker med Windows 11. 

Det skal du gøre, hvis du møder det falske tilbud

Har du også fået tilbud om at hente Windows 11, selvom du egentlig tidligere har fået at vide, at din pc ikke lever op til minimumskravene?

Så kan du roligt se bort fra tilbuddet, der vises i toppen af Windows Update inde i pc'ens indstillinger.

Lige under det favorable tilbud finder du den almindelige søgning efter opdateringer til pc'en, og du kan altså sagtens holde pc'en opdateret uden at klikke på Windows 11-tilbuddet.

Microsoft har indrømmet fejlen, og er i fuld gang med at opdatere de ramte pc'er.

Det betyder, at fup-tilbuddet vil forsvinde af sig selv, efterhånden som de berørte computere med Windows 10 opdateres. 

> Læs også: Disse nyheder kan du se frem til i Windows 11 i 2023

Test selv, om din pc kan køre Windows 11

Hvis du er i tvivl om din pc med Windows 10 faktisk er i stand til på et tidspunkt at blive opgraderet til Windows 11, kan du selv tjekke det med et smart værktøj i Fordelszonen.

> Hent Ashampoo Windows 11 Compatibility Check her

Med Ashampoo Windows 11 Compatibility Check scannes hardwaren i din computer, og til sidst serveres du et klart svar på, om din pc er i stand til at afvikle Windows 11.

Programmet tjekker blandt andet for chippen TPM 2.0, om pc'en virker med Sikker opstart og UEFI og om din processor er en af de nyere generationer, som kræves af Windows 11.

Måske er du interesseret i ...