Windows 10 April 2018 Update. Skrivebordsfil.

Den nyeste Windows-opdatering giver store problemer.

Windows Update giver blankt Skrivebord

Mange Windows-brugere har oplevet, at Skrivebordet har været uden ikoner efter opdatering af Windows 10 April 2018 Update. Antivirusprogrammer kan være skyld i miseren.

24. maj 2018 af Steffen Nielsen

Har du stadig til gode at installere den store april-opdatering til Windows 10? Så skal du måske tøve lidt endnu. Den 14. maj kunne en bruger på Microsofts support-forum således dokumentere, at Windows 10 April 2018 Update resulterede i et blankt Skrivebord på hans pc. Og siden er der masser af dokumenterede tilfælde af det tilsvarende problem.

Helt konkret sker dette: Efter endt installation af opdateringen mødes de uheldige pc-brugere af en besked om, at "Skrivebordsfilen ikke kan findes". Desuden er brugernes Skrivebord tømt for ikoner, og de kan ikke få adgang til det.

Microsoft har endnu ikke fundet nogen løsning på problemet, og de uheldige har været nødt til at geninstallere Windows med Microsofts værktøj til formålet.

Mistanken for fejlen retter sig primært mod anvirusprogrammer, som flere gange tidligere har været skyld i problemer i forbindelse med Windows-opdateringer.

Er du i tvivl, om du allerede har fået opdateringen med tilnavnet 1803? Vælg Indstillinger fulgt af System og Om. Kig under Windows-specifikationer. Hvis din version hedder 1709, har du stadig den gamle version.

> Få en sikker computer med Komputer for alles sikkerhedspakke med 10 gennemtestede og sikre programmer. 

Lige nu får du et nummer af magasinet samt fuld adgang til sikkerhedspakken og de øvrige programmer i Fordelszonen for kun 29 kroner! Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...