Windows 10X får indbygget tyverisikring
Windows 10X

Windows 10X bliver nu endnu mere sikker end den almindelige udgave af Windows 10.

Windows 10X får indbygget tyverisikring

Hvis en tyv stjæler din pc, kan han hurtigt nulstille den og installere Windows forfra. Men med det kommende Windows 10X er din pc værdiløs for tyveknægte.

Hvis du nogensinde har glemt koden til din iPad, ved du at det nærmest er umuligt at bruge iPad'en igen, hvis du ikke kan gendanne din konto via din egen email eller en anden enhed.

I Windows har det altid været relativt let for en tyv at genbruge en stjålet pc. Han skal blot nulstille pc'en og starte forfra med Windows, og så har han fornyet glæde af andres computer.

> Læs også: Windows 10X: Her er Microsofts nye styresystem

Windows 10X får bedre beskyttelse

I den kommende Windows 10X, som er designet til små, transportable tablets og bærbare pc'er, kommer der nu et beskyttelseslag mere. 

Inde i Windows-indstillingerne på en pc med Windows 10X vil der være et punkt, der hedder "Beskyttelse mod tyveri". 

Her kan du indstille, at computeren kun kan nulstilles ved at angive pinkoden til Windows eller adgangskoden til den Microsoft-konto, som enheden er logget ind på.

Tyverisikring i Winodws 10X
Tyverisikring

Den nye funktion får plads i indstillingerne i Windows 10X, hvor du kan slå den til eller fra - hvis du vel at mærke har koden til pc'en.


Dermed varsler det hårde arbejdsbetingelser for kriminelle i tyveribranchen, som allerede har haft et besværligt år på grund af corona.

Er det på vej til Windows 10?

Tyveribeskyttelsen er en god idé på et styresystem, der er beregnet til transportable enheder, men mange almindelige bærbare computere med Windows 10 kunne også have glæde af den forbedrede sikkerhed. 

Så det oplagte spørgsmål er, om samme funktion er på vej til den almindelige udgave af Windows.

Det er der desværre endnu ikke nogen tegn på, men vi følger sagen tæt, og skriver om det så snart Microsoft melder noget officielt ud.

Måske er du interesseret i ...