Slut med  Windows 10 version 1909
Windows 10

Nu lukker og slukker Microsoft for den version, der kaldes 1909 og som kom i efteråret 2019.

Windows 10 version 1909 sendes på pension

Hvis du stadig har version 1909 af Windows 10 på din pc, bør du hurtigst muligt opdatere pc'en, så du er sikker på at få lukket kommende sikkerhedshuller.

Selvom der kun er gået halvandet år siden vi her på Komputer for alle skrev om den dengang nyeste Windows 10-udgave med navnet 1909, er den allerede klar til pension.

Supporten på den udgave af styresystemet slutter nemlig allerede i næste måned, og det betyder at du ikke længere vil modtage opdateringer til pc'en.

I praksis betyder det, at det er risikobetonet at fortsætte med at bruge den, fordi de kriminelle helt sikkert vil opdage nye sikkerhedshuller i din Windows, som så ikke lukkes af Microsoft.

Bød på flere spændende muligheder

I nekrologen over Windows 10 version 1909 bør det især nævnes, at opdateringstjenesten Windows Update blev mere intelligent og bedre til at installere opdateringer, når det generede dig mindst muligt.

Det blev også for første gang muligt at fjerne nogle af de mange indbyggede apps, som du måske alligevel aldrig brugte - fx Paint 3D, Mail, Sticky Notes, Movies & TV.

Du kan selv læse om de tidligere, nuværende og kommende udgaver af Windows 10 på denne side:

> Læs mere om alle Windows-udgaverne her

Opdater din pc til nyeste udgave af Windows

Hvis du stadig bruger Windows 10 version 1909 eller ældre, bør du straks opdatere din pc til den nyeste udgave af styresystemet.

Du kan se, hvilken version der er installeret på din pc ved at trykke på Windows-tast + Pause-knappen på dit tastatur.

Rul ned til punktet Windows-specifikationer og læs i feltet Version.

Du opdaterer din pc ved at gå ind i Indstillinger, vælge Opdatering og sikkerhed og klikke på Søg efter opdateringer

På nogle pc'er nægter den indbyggede opdateringstjeneste at opdatere computeren, hvilket kan være årsagen, hvis din pc stadig har version 1909 installeret.

Så må du istedet tvinge opdateringen igennem ved at anvende værktøjet Opdateringsassistent som du finder i Fordelszonen.

> Hent Opdateringsassistent her <

Måske er du interesseret i ...