Sådan slår du den nye dynamiske lås til.

Sådan slår du den nye dynamiske lås til.

Windows 10-nyt: Pc'en låser, når du forlader den

I den kommende store opdatering af Windows 10 får du en ny og genial sikkerhedsfunktion: Pc'en låser automatisk, når du bevæger dig væk fra den!

I den næste store opdatering af Windows 10, som kommer i løbet af foråret, er der mange spændende nyheder - især på det kreative område. Men du får også en ny og genial sikkerhedsfunktion, som virkelig kan sikre privatlivets fred.

Windows 10 lurer på dit webcam

Funktionen hedder Dynamic Lock - eller dynamisk lås på dansk - og virker ved at Windows 10 anvender dit webcam til at se, om du sidder foran pc'en. Så snart du forlader computeren, låses pc'en og kræver dit kodeord for at få adgang igen. Funktionen er slået fra som standard, men vi anbefaler, at du slår den til så snart den store Windows 10 opdatering er klar senere på foråret.

Sådan slår du den nye dynamiske lås til.

Sådan slår du den nye dynamiske lås til.

Gå trygt en tur på toilettet

Med den nye funktion er det slut med at glemme at låse pc'en, hvis du fx sidder på en café og skal en tur på toilettet. Computeren låses så helt automatisk, så ingen uvedkommende kan kaste nysgerrige blikke på din pc-skærm eller anvende computeren.

Måske er du interesseret i ...