Windows-10-tips

Tre stærke Windows 10-tips

Få meget mere ud af din proceslinje med disse tre smarte tips!

17. april 2016

Du skal blot trykke på to taster for at åbne dine programmer fra proceslinjen, og du kan nemt og hurtigt køre programmer som administrator fra proceslinjen.

Her får du tre stærke tips, der hjælper dig til at få mere ud af proceslinjen i Windows 10.

Fastgør programmer til proceslinjen Proceslinjen er den perfekte placering til dine yndlingsprogrammer, for her får du hurtig adgang til dem. Du behøver hverken søge efter dem eller starte en eftersøgning i startmenuen.

Du kan klare opgaven på to måder. Åbn programmet, højreklik på ikonet på proceslinjen og klik på Fastgør til proceslinje. Du kan også finde programmet i din startmenu og trække ikonet ned på proceslinjen. Når teksten Link dukker op, slipper du venstre musetast, og programmet ligger nu klar på proceslinjen.

Smart genvej til at starte programmer Du kan lynhurtigt åbne programmerne på din proceslinje helt uden, at du behøver at bruge musen. Tryk på Windows- og 1-tasten for at åbne det første program, der ligger efter startmenuen, søgefeltet og ikonet for virtuelle skriveborde.

Herunder skal vi fx klikke på Windows-tast og 1 for at åbne browseren Edge, mens vi skal trykke på Windows-tast og 5 for at åbne Google Chrome.

Kør programmer som administrator Microsoft har gjort det ualmindelig svært at køre programmer som administrator i Windows 10 - eller det vil sige, at det tror de fleste måske. Der er nemlig en smart genvej, som du både kan gøre brug af med programmer, der ligger på proceslinjen og i startmenuen.

Hold tasterne Shift og Ctrl nede, mens du højreklikker på et program. I menuen dukker der nu flere felter op end normalt, og et af dem er Kør som administrator.

Måske er du interesseret i ...