Smart trick til Windows

Du kan gøre startmenuen i Windows væsentligt mindre end her, hvis du samler programmerne i grupper.

© Windows 10

Smart trick til Windows: Lav mapper i startmenuen

Vidste du, at der er et simpelt trick til at holde en lille og overskuelig startmenu i Windows? Løsningen er at samle programmerne i mapper!

Windows 10 har udviklet sig gevaldigt med mange nye funktioner siden lanceringen i 2015. 

Én af dem, der er kommet til undervejs, er muligheden for nemt at holde skik på flisemenuen - den menu med firkantede programgenveje, der ligger i højre side af menuen.

Løsningen er at samle programmerne i mapper. Det vil sige, at én flise rummer flere programmer, hvilket blandt andet forhindrer, at menuen vokser uoverskueligt sig stor, hvis du har mange programmer liggende.

Du åbner et program i én af mapperne ved at klikke på den pågældende flise. Mappens programmer kommer nu til syne, og du kan åbne et af dem, som du ville gøre normalt. Du lukker mappen igen ved at klikke på mappens flise, som nu er markeret med en pil.

Sådan samler du programmer i en mappe

Det er ganske enkelt at samle dine programmer i mapper. 

Du trækker helt enkelt bare én flise over på en anden, og straks ligger de under én og samme flise. Du kan nu navngive mappen, så du nemt kan katalogisere og huske indholdet af mapperne.

Hvis du på et senere tidspunkt, vil have et program ud af mappen, åbner du den blot og trækker den pågældende programflise ud og lægger et tilfældigt sted i startmenuen.

Du kan læse meget mere om de nyeste funktioner i Windows 10 her.

Få 11 tricks til  en perfekt pc

I magasinet Komputer for alle nummer 9/2019, som er på gaden nu, får du Microsofts anbealinger til, hvordan du får din computer og Windows 10 til at præstere optimalt. 

Vi har samlet det i 11 små trin-for-trin-vejledninger på dansk, som guider dig gennem de lette tricks, som hver især kan gøre din computere hurtigere og bedre. 

> Som abonnent kan du læse hele guiden i Fordelszonen med det samme

Måske er du interesseret i ...