Windows 10 Startmenu
© Windows 10

Sådan tager du backup af din startmenu

Har du fået placeret en række af dine yndlingsprogrammer og widgets i Startmenuen i Windows 10, kan det være en god idé at tage backup af menuen.

2. marts 2017 af Torben R. Simonsen

Startmenuen er en smart genvej til dine mest benyttede programmer. Derfor kan det være en god idé at placere de programmer, du anvender oftest, i netop denne menu, der kommer frem, når du trykker på Windows-tasten. 

Masser af programmer vil foreslå, at de placeres i Startmenuen ved installation, men det er bedre, hvis du selv fylder menuen ud med de programmer, som du anvender oftest. 

Skulle uheldet være ude, og du af en eller anden grund ikke længere har den Startmenu, som du har lavet selv, vil det være en god idé at have en kopi af Startmenuen som backup.

Udseendet af Startmenuen ligger i den skjulte mappe AppData på systemdisken. For at se den skal du i mappeindstillinger klikke af, at du gerne vil se skjulte mapper. 

Er du i tvivl, så gå i Stifinder og klik Vis, Indstillinger, Vis og sørg for, at der er klikket af i punktet Vis skjulte filer, mapper eller drev.

Sådan laver du backup af din startmenu i Windows 10:

  1. Åbn Stifinder
  2. Smut hen til c:bruger\[dit brugernavn]\AppData\Local\TileDataLayer
  3. Kopier mappen Database til et andet sted – evt. en usb-nøgle eller et drev på nettet.

Får du brug for at genskabe din Startmenu, skal du blot tage din gemte Database-mappe og placere den samme sted, som beskrevet i punkt 2.

Husk at gemme en backup af Startmenuen, hver gang du laver ændringer til den. 

Når du læser den gemte Startmenu ind igen, skal alle andre brugere på computeren være logget ud.

Det er en god idé at bruge en cloud-løsning til at gemme din back-up. Som abonnent på Komputer for alle får du 50 GB gratis backup hos Keep-it. 

Måske er du interesseret i ...