Farver og baggrunde - lav dit eget tema i Windows 10

Med et tema kan du hurtigt skifte farverne i menuer og baggrundene på dit Skrivebord.

© Komputer for alle

Sådan laver du dit eget tema i Windows 10

Det er såre simpelt at bygge og dele dit helt eget tema med farver og Skrivebordsbaggrund i Windows. Læs, hvordan du gør her.

Farver og Skrivebordsbaggrunde i Windows har tidligere opnået ikonstatus. 

For mange er den mest genkendelige de grønne græsmarker og den blå himmel fra Windows XP – farver som gik igen på proceslinjen og startknappen. 

Knap så mindeværdig er Windows 10's mørkeblå baggrund og farvetema, så der kan være god grund til at skifte hele systemets farvepalette – og eventuelt dele den med familie eller venner. 

Byg og del dit eget tema i Windows 10

I første omgang skal du finde vej til temaer ved at åbne startmenuen og klikke på tandhjulet. 

Under Indstillinger, som du netop har åbnet, klikker du på Personlig tilpasning og Temaer i menuen til venstre – og så er det blot at gå i gang.

Under Temaer kan du ændre på fire forhold ved at klikke på punkterne Baggrund, Farve, Lyde og Musemarkør øverst i vinduet. 

Sådan ændrer du baggrund og farver

Under Baggrund kan du vælge, hvilken type baggrund du vil have. 

Du kan vælge skiftende billeder ved at vælge Slideshow og klikke på Gennemse herunder. I Stifinder-vinduet vælger du en mappe med billeder, som skal vises på din Skrivebordsbaggrund.

Under farver vælger du, hvilken farve du vil have på fliserne i startmenuen og i flere af styresystemets menuer. Ved at sætte flueben ved Vælg automatisk en farve fra min baggrund vælger Windows selv farver, der passer til din aktive Skrivebordsbaggrund. 

Det er særligt nyttigt, hvis du har valgt Slideshow under Baggrund, fordi farverne løbende skifter og passer til din baggrund. I boksen – ved Vælg din farve – øverst kan du vælge, om proceslinje og menuer skal være præget af lyse eller mørke farver.

Sådan deler du et tema i Windows 10

Vælg afslutningsvis, om du vil ændre på Musemarkør og Lyde. 

Når det er gjort vender du tilbage til Temaer fra menuen til venstre og klikker på Gem tema og navngiver det. Det dukker op på listen under Skift tema

Her kan du vælge temaet, højreklikke på det og klikke på Gem tema til deling

Gem temaet på din pc ved hjælp af Stifinder-vinduet, og derefter kan du sende filen til venner og familie. De skal blot dobbeltklikke på filen for at installere og aktivere temaet på deres egen pc.

Måske er du interesseret i ...