Der kommer nye ikoner i Windows med en kommende opdatering
Nye ikoner i Windows

Skrivebordet i Windows kan få et anderledes udseende i forbindelse med snarlig opdatering af Windows. Ikonerne skifter nemlig design.

Nye ikoner på vej i Windows 10

Efter 26 års tilløb vil Microsoft udskifte standardikonerne i Windows 10. Læs om de nye ikoner, og få spændende programmer til ikoner i Windows.

Nostalgikere blandt Komputer for alles læsere vil helt sikkert kunne huske Windows 95.

Windows-udgaven bød blandt meget andet på et spritnyt ikonsæt, så genvejene til fx Papirkurv, Denne Computer og andre centrale dele af Windows fik sit eget grafiske udtryk.

Ikonsættet er ikke nyt længere, og nu har Microsoft efter 26 år endelig meldt ud, at 95-ikonerne skal erstattes af nye og mere moderne ikoner. 

Udskiftningen vil ske i forbindelse med Sun-Vallley-opdateringen af Windows, som kommer til efteråret.

Disketterne findes endnu

Mediet Windows Latest har fået fingre i en såkaldt preview-udgave af Sun Valley-opdateringen (også kendt som 21h2) og har således kunnet studere de nye ikoner. 

I screenshottet herunder kan du se ikonerne "før" (til højre) og "efter" (til venstre).

Nye ikoner i Windows 10
Nye ikoner i Windows

Til venstre ser du de nye Windows-ikoner og til højre de gamle, forældede ikoner, som de nye skal erstatte. 


I venstre del af skærmskuddet ses de nye ikoner, mens de nuværende ikoner ses til højre. Hvis du har svært ved at se forskel, er du ikke den eneste. 

Nogle af ikonerne, som strømknappen nederst til højre er stort set uændrede. 

Der er dog enkelte ikoner, der afspejler udviklingen i de seneste 26 år. Det gælder fx billedrørsskærmen yderst til højre i anden række, som er blevet erstattet af en mere tidssvarende fladskærm.

Tidssvarende eller ej, så byder ikonsættet stadig på disketter, selvom det mildest talt er nogle år siden, diskette-drevene forsvandt fra hjemme-pc'en.

Hent 104 ikoner til Windows nu

Giver Microsofts udmelding om de nye ikoner dig ikke nok spænding i pc-livet, har du heldigvis mulighed for at få mange flere ikoner i Stifinder og på Skrivebordet. 

I Komputer for alles Fordelszone kan du således hente en pakke med 104 ikoner til Windows.

I Fordelszonen finder du også programmet  QuickAny2Ico, som hjælper dig med konvertere dine egne billedfiler til ikoner.

Sun Valley-opdateringen forventes at blive rullet ud til spændte Windows-brugere i løbet af oktober eller november i år.

> Læs mere om den kommende Sun Valley-opdatering her

Måske er du interesseret i ...