Nu opdateres Windows 10 automatisk
Opdatering

Har du version 2004 af Windows 10 på din pc, vil du snart opdage, at pc'en selv opdaterer til den seneste udgave af styresystemet.

Nu opdateres Windows 10 automatisk

Den nye Windows 10 21H1 ligger som en valgfri opdatering på din pc, men er computeren udstyret med 2004-udgaven af styresystemet, får du ikke et valg: Opdateringen installeres automatisk.

Tålmodigheden er tilsyneladende blevet mindre hos Microsoft.

Hvor du tidligere kunne bruge en "ældre" udgave af Windows 10 i flere år, før du var tvunget til opdatere til den seneste udgave, betragtes en pc i dag som forældet, hvis Windows-versionen installeret er mere end et år gammel.

Det vil du snart opdage, hvis du har Windows 10 2004-versionen fra sidste forår på din pc.

Din pc skal have den nyeste udgave

I disse dage er Microsoft nemlig begyndt at tvangsopdatere pc'er med Windows 10 2004, der kom for et års tid siden, til den helt friske Windows 10 21H1.

Har du allerede den udgave af Windows 10, som kom i efteråret 2020 (20H2), er den nye opdatering stadig kun tilgængelig som en valgfri opdatering.

Det viser, at Microsoft er blevet mere insisterende, når det handler om at få verdens pc'er opdaterede, og det skyldes naturligvis også, at firmaet i kortere tid understøtter de "ældre" udgaver af Windows 10 med sikkerhedsrettelser. 

Derfor lyder anbefalingen herfra også, at det er en god idé at få opdateret pc'en til den nyeste udgave, så du er sikker på at få rettet alvorlige sikkerhedsbrister.

> Læs også: 21h1: Ny halvårsopdatering til Windows 10 er klar

Opdatering af Windows 10
Opdatér:

Du kan se, om opdateringen Windows 10 21H1 er klar til dig ved at gå ind i Indstillinger og vælge Opdatering og sikkerhed. Hvis din nuværende Windows-version er 20H2, vil opdateringen ligge som en valgfri opdatering. Har du version 2004 vil du få opdateringen automatisk - uden muligheden for at vælge den fra.

Snart skal alle pc'er opdateres

Hvis du i øjeblikket har udgaven af Windows 10 fra sidste efterår (20H2), kan du altså i øjeblikket slippe for at hente den nyeste udgave af Windows, men det er en stakket frist. 

Om et halvt år er den næste funktionsopdatering klar - Windows 10 21H2 - og så vil Microsoft formentlig begynde at opdatere alle pc'er med 20H2 automatisk.

Vi har ikke hørt om større udfordringer ved udgaven 21H1, så du kan roligt opdatere din pc, når du ikke skal bruge den til andre formål et par timer. 

> Læs også: Windows 10 får en stor overhaling i efteråret 2021

Måske er du interesseret i ...