Microsoft fjerner mappen 3D-objekter i Windows
3D-objekter

Det er snart slut med mappen 3D-objekter i Stifinder i Windows 10. 

© Komputer for alle

Microsoft fjerner mappen 3D-objekter i Windows 10

I en kommende opdatering til Windows bliver Stifinder en smule mindre forvirrende. Microsoft fjerner nemlig den mystiske mappe 3D-objekter.

Har du nogensinde undret dig over, hvad mappen 3D-objekter i Stifinder er til for?

Så er du langt fra den eneste. Mappen, du finder under Denne pc, bliver nemlig uhyre sjældent brugt – måske er det endda den mest ubrugte mappe i Windows.

3D-objekter virker tilsyneladende som en vigtig mappe, da den har fået plads over mapper som Overførsler, Musik, Dokumenter og Billeder, men det er den ikke.

Tværtimod bliver mappen 3D-objekter mest omtalt i artikler og vejledninger til, hvordan man fjerner den fra Stifinder.

Det tyder på, at Microsoft også har fået flere spørgsmål om, hvordan man kommer af med 3D-objekter, frem for hvordan man får glæde af den. 

I hvert fald bliver mappen fjernet i en kommende opdatering til Windows. 

LÆS OGSÅ: Nu ændres Windows 10 markant med 21H2-opdateringen

3D-objekter: Hvad er meningen med mappen?

Mappen 3D-objekter så dagens lys, da Windows 10 fik 1703-opdateringen. 

Opdateringen inkluderede blandt andet en ny app i Windows ved navn 3D-viser. Denne app gør det muligt for dig at se og lege med diverse 3D-figurer, hvilket Microsoft tilsyneladende regnede med, at de fleste af os ville gøre brug af.

3D-objekter er den mappe, som du egentlig skal gemme disse 3D-figurer i. 

Hensigten er, at du skal hente massevis af 3D-figurer fra internettet, som du kan bruge i 3D-viser, og figurernes filer skal gemmes i mappen 3D-objekter.

Det er dog de færreste af os, der rent faktisk har gjort det, og omsider har Microsoft forstået, at det nok var en bedre idé på papiret, end det viste sig at være i praksis. 

Opdateringen, som fjerner mappen 3D-objekter, er en del af den kommende store 21H2-opdatering, som vi forventer, bliver rullet ud i vinteren 2021. Den er allerede rullet ud for brugere af Windows' Insider-program, som skal teste det af, inden det når ud til os andre. 

> Læs alt om Windows 10s opdateringer gennem årene her

Microsoft fjerne mappen 3D-objekter i Windows
3D-objekter

Mappen 3D-objekter i Windows har en fremtrædende placering, men det er de færreste, som ved, hvad den skal bruges til. I de fleste tilfælde er det blot en tom mappe, som er svær at slippe af med. 

Tilpas selv Stifinder

Det er begrænset, hvad du kan modificere i Stifinder med Windows’ indbyggede værktøjer.

Du kan dog selv bestemme, hvilke mapper du finder under kategorien Hurtig adgang i hovedvinduet i Stifinder

Hurtig adgang viser de mapper, du senest har brugt – og andre genveje – men du kan faktisk selv styre, hvad der skal være her. Her kan du se, hvad du skal gøre:

  1. Tilføj en mappe til Hurtig adgang ved at højreklikke på den og vælge Fastgør til Hurtig adgang øverst i højrekliksmenuen.
  2. For at fjerne en mappe fra Hurtig adgang skal du højreklikke på mappen i Hurtig adgang og vælge Frigør fra Hurtig adgang i højrekliksmenuen.

LÆS OGSÅ: Få Denne Computer tilbage i din Stifinder

Måske er du interesseret i ...