Lav flotte slideshows i Windows 10

Windows har manglet en god funktion til at lave flotte slideshows af dine billeder, siden Microsoft stoppede udviklingen af Windows Movie Maker. Men nu kan du igen lave slideshows med et Microsoft-værktøj.

5. april 2018 af Henning Dadkhah Rasmussen

Vi har i Komputer for alle tidligere skrevet om, hvordan du med Microsofts program Windows Movie Maker kan lave flotte slideshows af alle feriebillederne. 

Siden da har Microsoft dog valgt at stoppe udviklingen af det smarte program, og nu kan det ikke engang downloades på nettet mere.

Til gengæld er der i den seneste opdatering af Windows 10 kommet et særdeles godt plaster på såret, hvis du vil lave slideshows.

Den lidt anonyme app Billeder, som ligger i startmenuen, er gået fra at være en simpel genvej til dine billeder til også at være et værktøj til videoredigering. De nye funktioner gør det endda muligt at oprette et komplet slideshow med ganske få klik.

Hvad er et slideshow?

Et slideshow er en videofil - typisk i formatet avi eller mp4 - som automatisk viser dine billeder på skift - ofte med flotte effekter og overgange. 

Du kan afspille dem i en almindelig videoafspiller eller på dit tv. Du kan også uploade dem til Youtube eller dele dem med vennerne på Facebook. 

Sådan laver du et slideshow i Windows 10

Du finder værktøjet Billeder i startmenuen - eller ved at søge efter "billeder". Nu dukker programmet op i toppen af startmenuen. 

Klik nu på Opret for at komme i gang med dit første slideshow.

I dit slideshow kan du tilføje flotte farvefiltre, som eksempelvis gør hele videoen sort-hvid eller giver den et drømmende skær. 

Du kan også indsætte beskrivende tekster på hvert billede og lægge underlægningsmusik på slideshowet, ligesom det er muligt at give billederne ekstra liv med panorering og zoom. Det sidste gør du med funktionen Bevægelse. Det er en både flot og meget professionelt udseende effekt. 

Hvis du er i tidsbekneb, kan du dog også bare lade Billeder selv skabe et slideshow med effekter for dig – resultatet kan du senere redigere videre i, når tiden tillader det.

Læs mere om slideshows i Komputer for alle

I Komputer for alle bladnummer 6/2018 viser vi dig, hvordan du nemt kommer i gang med dit eget slideshow. Her viser vi dig trin-for-trin, hvordan du indsætter billeder, tilføjer farvefiltre, tekster, musik og bevægelser i billederne. 

Køb bladet i din bladbutik eller tegn abonnement nu og læs artiklen med det samme med vores Wype-app.

> Lige nu kan du få 1 nummer af Komputer for alle samt adgang til over 300 programmer, 400 videokurser og meget andet digitalt indhold for kun 29 kr. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...