Gratis baggrundsbilleder til din computer
Baggrundsbillede:

Vi du gerne have et flot baggrundsbillede på din computer, kan du bruge et du selv har taget - eller du kan hente en stor pakke med 100  baggrundsbilleder i Fordelszonen. 

Hent 100 flotte baggrundsbilleder til din computer

Synes du også baggrunden i Windows 10 er lidt kedelig? Nu kan du hente 100 flotte baggrundsbilleder til dit Skrivebord i Windows.

1. februar 2022 af Redaktionen

Når du installerer Windows 10, vises som standard et baggrundsbillede på Skrivebordet af nogle kunstneriske blå streger. 

Det er altsammen fint nok, men langt de færreste får nogensinde ændret baggrundsbilledet til noget mere personligt. 

Men det kan du let gøre noget ved!

> Læs meget mere om Windows 10

I Komputer for alles Fordelszone finder du netop nu hele 100 meget flotte baggrunde, som du frit kan hente og bruge i din Windows 10. Baggrundsbillederne er inddelt i kategorier som landskaber, pc og teknik og dyr. 

Du kan veksle mellem de mange billeder, så du ikke skal se på det samme for længe - eller bare vælge din favorit og have den på som standard. 

Sammen med pakken med gratis baggrundsbilleder får du en grundig vejledning til, hvordan du downloader dem og får dem til at præsentere sig bedst på din computer.

Hent de 100 baggrunde i Fordelszonen her! (gratis for abonnenter)

Sådan ændrer du baggrundsbillede på din computer

Det er ganske let at ændre baggrundsbillede på dit skrivebord i Windows. 

Du går blot til Skrivebordet, hvor du højreklikker og vælger Personlige indstillinger. I den menu, som åbner, kan du vælge, om din baggrund skal være et billede, skiftende farve eller slideshow. 

Vælger du billede, kan du vælge et af de billeder, der er til rådighed, eller du kan vælge gennemse og finde et vilkårligt billede på din computer til formålet. 

Herefter kan du vælge, hvordan billedet skal vises på skærmen - hvis billedet fx ikke er stort nok til at udfylde hele skærmen, kan du vælge at centrere det, så det kun vises i midten af skærmen. Prøv dig frem med de forskellige muligheder. 

Vis baggrundsbilleder som slideshow på dit skrivebord

Hvis du vil have et mere dynamisk skrivebord på din computer, kan du vælge at lave et slideshow, hvor Windows automatisk skifter mellem flere forskellige baggrundsbilleder på din computer. 

Du skal først samle de ønskede billeder i en mappe på din pc - fx i mappen Billeder eller i en mappe på dit skrivebord. 

Herefter går du til personlige indstillinger, som du finder ved at højreklikke et sted på dit skrivebord på pc'en. Her vælger du Slideshow under baggrund, og så finder du den mappe, hvor du har gemt dine baggrundsbilleder - brug knappen Gennemse, hvis din mappe ikke vises automatisk. 

Herefter kan du vælge forskellige indstillinger for dit slideshow fx hvor ofte billedet skal skifte, om billederne skal blandes mv. 

Hvilket baggrundsbillede er bedst?

Du kan som sagt bruge alle mulige billeder som baggrundsbillede på dit skrivebord i Windows, men du skal passe på med tilfældige billeder, du finder på nettet. 

Dels er størrelsen og kvaliteten ofte ringe, og dels er der ophavsretlige ting som gør, at du reelt ikke bare må tage andre folks billeder og gemme dem på din pc - med mindre der er lavet aftale herom. 

Med de 100 baggrunde, som du finder i Komputer for alles Fordelszone, er du sikker på, at kvaliteten er i orden, ligesom du har ret til at bruge dem - uden at du snyder fotograferne bag billederne. 

> Du kan hente de 100 baggrunde til din computer her

Få et bevægeligt baggrundsbillede i Windows

Med programmet Lively Wallpaper kan du både indsætte hele hjemmesider og videofiler fra fx YouTube eller din harddisk som baggrund på Skrivebordet. 

Det giver en flot effekt, og på moderne pc’er kan du ikke mærke på pc’ens kræfter, at der også vises en animation i baggrunden.

Du kan let lave flotte, dynamiske baggrunde af dine egne videoer eller du kan bruge nogle af de baggrunde, som følger med programmet. 

> Du finder programmet med en grundig guide i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...