Billeder i Windows 10

Med en ny opdatering kan du nemt finde lige de billeder, du leder efter. Du kan fx søge efter en bestemt person som her. 

© Komputer for alle

Genialt: Søg meget bedre i dine billeder i Windows 10

En billedsamling kan indeholde tusindvis af billeder og kan være uoverskuelig. Men nu kan du finde præcis det billede, du leder efter, langt hurtigere.

Med Billeder-app’en i Windows 10 kan du se, redigere og organisere dine billeder og fotografier. Men nu er app’en blevet opdateret og gjort endnu smartere med nye funktioner.

Vigtigst af alt kan du nu søge på objekter, begivenheder og steder. Det er en genial funktion, for i stedet for at bladre hundrede eller tusindvis af billeder igennem, kan du nu blot søge på det, du gerne vil se billeder af.

Det kan fx være “Barcelona” for at se billederne fra sommerferien i den catalanske hovedstad, eller “hund” for at se billederne af familiens firbenede medlem.

Gør brug af kunstig intelligens

Værktøjet fungerer ved hjælp af kunstig intelligens, som analyserer, hvad der er på billedet, og som efterfølgende gør det muligt at søge billederne frem.

Hvis du giver app’en lov, kan den kunstige intelligens også indeksere personerne på dine billeder. Det vil sige, at Billeder samler alle billeder af Onkel Orla, så du nemt kan finde billeder af bestemte personer på din computer.

Når Billeder har fundet en række billeder af den samme person, skal du selv navngive personen. Du finder funktionen under Personer i toppen af app’en.

> Læs også, hvordan du let justerer dine billeder i programmet Billeder i denne artikel

Sådan slår du funktionen til i Billeder

For at slå de nye funktioner til kan det være nødvendigt at ‘tvinge’ Billeder-app’en til at blive opdateret, hvis dette ikke allerede er sket automatisk.

Det gør du i Microsoft Store, da Billeder er en såkaldt ‘app’, der både kan hentes og opdateres i Microsoft Store.

Åbn først Microsoft Store og klik på pilen i det øverste, højre hjørne af programmet.

En pil indikerer, at der er opdateringer tilgængelige. Ser du ikke en pil, skal du klikke på de tre prikker og dernæst på Downloads og opdateringer.

Du skal nu finde opdateringerne Tilføjelsesprogram for Fotos og Tilføjelsesprogram Photos Media Engine Add-on og installere disse på din computer. Når de er installeret vil de nye funktioner efter noget tid blive tilgængelige i Billeder-app’en.

Microsoft Store

Du opdaterer dine apps ved at åbne app'en Windows Store i Windows, klikke på de tre prikker øverst til højre og vælge Downloads og indstillinger.

Måske er du interesseret i ...