Windows 10 backup komdk 032016

Gem Windows 10 på en USB-nøgle

Vi viser dig, hvordan du gemmer Windows 10 på en USB-nøgle, så du kan installere systemet, hvis dit Windows 10 får problemer i fremtiden.

5. februar 2016

Du har opgraderet til Windows 10 fra Windows 7 eller 8, og alt glider derudad. Men som tiden går, kan der opstå problemer i selv de bedste systemer – og om et par år vil du måske opdage Windows 10’s svaghed. Det nye system mangler nemlig en funktion, som fandtes i tidligere Windows-versioner – noget så simpelt som en backup af Windows. I Vista lå der en kopi af styresystemet på en separat partition, og i Windows 7 havde du mulighed for at geninstallere systemet fra en dvd. I begge tilfælde havde du en nødløsning, hvis din pc løb ind i uoverstigelige problemer.

I det ellers glimrende Windows 10 findes der ingen sådan mulighed, og derfor bør du selv tage en backup af styresystemet, hvis du vil være på den sikre side. Heldigvis stiller Microsoft det rigtige værktøj til rådighed i form af et lille program, der henter Windows 10 fra nettet og lægger det over på en USB-nøgle. USB-nøglen gemmer du blot af vejen til den dag, hvor Windows volder problemer – og du har en nødbremse, uanset hvad der rammer computeren. Hvis din pc fx er inficeret af en slem virus og du slet ikke kan få adgang til Windows, kan du alligevel redde computeren. Det sker ved at boote (starte) computeren direkte fra USB-nøglen og geninstallere Windows fra den. Metoden er som sådan enkel nok, men det kræver, at din computer er sat til at kunne boote fra nøglen. Denne proces guider vi dig også igennem her i artiklen.

Bemærk, at en geninstallation af styresystemet ikke redder dine filer og programmer. Derfor er det stadig en god idé at tage backup af dine filer til en ekstern harddisk eller på nettet.

>Alt om Windows 10

Måske er du interesseret i ...