Fjern adgangskoden til Windows 10

Du kan let fjerne adgangskoden i Windows 10, hvis du er træt af at indtaste den hver gang, du starter pc'en.

Fjern adgangskoden til Windows 10

Er du også træt af at skulle indtaste din adgangskode, hver gang du starter Windows 10, så læs med her. Vi viser, hvordan du slår det tidsrøvende kode-tasteri fra.

23. oktober 2018 af Henning Dadkhah Rasmussen

På Komputer for alles Spørg os-Forum har adskillige spurgt os, hvordan de slår adgangskoden fra i Windows, så de kan starte Windows 10 uden forsinkelser. 

Opskriften er helt ligetil, men du kan desværre kun fjerne adgangskoden til Windows, hvis du bruger en lokal brugerkonto på din pc med Windows 10. 

Er din pc derimod koblet på en Microsoft-konto, kan du altså ikke fjerne adgangskoden i Windows. Det skyldes, at uvedkommende, hvis de ikke skal taste koden til din Microsoft-konto, også vil få adgang til dine e-mails, dokumenter og andre online-tjenester fra Microsoft. 

> Læs alt om Windows 10 her

Sådan slår du adgangskoden i Windows fra

Hvis du har en lokal brugerkonto på din pc med Windows 10, kan du fjerne adgangskode-tjekket fra ved at åbne startmenuen og skrive netplwiz

Klik nu på søgeresultatet Netplwiz i toppen af startmenuen.

Fjern adgangskoden til Windows 10

Hvis du har en lokal brugerkonto på pc'en, kan du let fjerne adgangskoden til Windows. 

Nu åbner et lille vindue, hvor du helt foroven skal fjerne fluebenet ved Brugere skal angive brugernavn og adgangskode for at bruge computeren. Klik på OK

Næste gang du tænder pc'en, kommer du direkte ind i Windows - uden først at skulle indtaste din adgangskode. 

> Læs også: Skyd genvej til dine vigtigste indstillinger i Windows 10

Bliv klogere i vores debatforum

I Komputer for alles Spørg os-forum kan du læse andres it-relaterede spørgsmål og vores eksperters svar. 

Hvis du abonnerer på bladet, kan du også selv logge ind stille spørgsmål til vores eksperter døgnet rundt, og måske endda få andre læseres erfaringer med tilsvarende problemer.

Lige nu kan du prøve et nummer af Komputer for alle og få adgang til både Spørg os-forum og Fordelszonen med over 300 sikre og gennemtestede programmer for kun 29 kroner. 

Måske er du interesseret i ...