Windows 10 Virtual Desktops

Få flere skriveborde i Windows

En af de bedste funktioner i Windows 10 er muligheden for at oprette flere skriveborde. Her kan du se, hvordan du opretter et nyt skrivebord og får en oversigt med alle åbne programmer og mapper.

19. oktober 2016 af Anders Daugaard

Det kan i mange situationer være smart at have flere såkaldte virtuelle skriveborde. Særligt, hvis du har mange åbne programmer og mapper på et enkelt skrivebord i Windows. Her kan du se, hvordan du opretter flere skriveborde og flytter elementer fra et skrivebord til et andet.

Sådan gør du:

1. Klik på Opgavevisning – det er knappen til højre for søgeknappen med forstørrelsesglasset – eller tryk på Windows + Tab samtidig på tastaturet.

2. Hvis du har et eller flere åbne vinduer, bliver de nu alle vist i mindre format, og du har nu en række muligheder. Du kan fx klikke på et vindue for at åbne det.

3. Klik på Nyt skrivebord nederst i højre hjørne for at oprette et nyt skrivebord.

4. Nederst ser du nu to miniature-ikoner med dine skriveborde. Træk et af vinduerne ovenover ned på Skrivebord 2, som er det nye skrivebord.

5. Du har nu flyttet et vindue fra det ene skrivebord til det andet. Klik på Skrivebord 2 for at åbne det.

6. Du kan til enhver tid trykke på knappen Opgavevisning igen for at skifte til et andet skrivebord, eller flytte vinduer fra et skrivebord til et andet. Du kan også nemt oprette flere skriveborde. Tryk på krydset i højre side over et skrivebords miniature, for at lukke det.

TIP: Skift hurtigt mellem skrivebordene Tryk på Ctrl + Win + pil venstre/højre for at skifte hurtigt mellem de virtuelle skriveborde.

Bemærk, at du ikke kan tilpasse ikonernes placering og have forskellige elementer på proceslinjen for hvert skriveborde, du har oprettet.

Måske er du interesseret i ...