Windows 10 Startmenu ENG

7 gode grunde til at skifte til Windows 10

Overvejer du stadig, om du vil opgradere styresystemet på din pc til Windows 10, så er her 7 gode grunde til, at du bør gøre det.

Det gratis tilbud om at opgradere din pc med Windows 7 eller 8 til Windows 10 udløber snart. Helt præcist er den 29. juli 2016 sidste dag. Alene prisen på 0 kroner er svær at modstå. Her får du flere grunde til, at vi anbefaler dig at opgradere dit gamle Windows-system.

Husk, du kan faktisk fortryde opgraderingen og gendanne systemet med din gamle Windows-version. Det kan du gøre i en måned fra opdateringen.

1. Opstart på få sekunder Windows 10 starter hurtigt og kan være klar til brug på 18-20 sekunder på en pc med SSD. Du vil især mærke forskellen hvis du opgraderer fra Windows 7. Mange programmer vil også starte hurtigere i det nye styresystem.

2. Den bedste startmenu Startmenuen i Windows 10 har samlet det bedste fra Windows 7 og 8. Det er her du finder dine programmer og menuen har fliser, som kan rumme apps og fx live-opdateringer med nyheder og vejrudsigter.

3. Højere sikkerhed Sikkerheden i Windows 10 er blevet forbedret i forhold til især Windows 7, men også Windows 8. SecureBoot-funktionen, der forhindrer skadelige programmer i at overtage opstarten af Windows, er blevet endnu mere sikker. Systemet har også flere nye sikkerhedsfunktioner i forhold til tidligere versioner.

4. Nye smarte funktioner Der er kommet flere smarte funktioner i Windows 10, som ikke findes i tidligere versioner. Du kan fx køre med flere forskellige Skriveborde på samme tid, så det er nemt at organisere grupper af vinduer og programmer.

5. Tusindvis af fede apps I Windows 10 kan du med et klik gå til Microsofts ”Store”, hvor du kan hente apps og programmer til små og store opgaver. Der er fx masser af apps til at organisere og redigere billeder og videoer, holde styr på e-mails, kalenderopgaver, kontaktpersoner og masser af underholdning.

6. En bedre browser Edge er navnet på en ny browser i Windows 10. Den er simpel, hurtigere end Internet Explorer og har nogle ret smarte funktioner. Du kan blandt andet sætte markeringer om noget vigtigt på en hjemmeside og skrive kommentarer, som du kan dele med venner og familie.

7. Samme system på alle enheder Windows 10 virker på alle enheder: pc, mobiltelefon og tablet. Hvis du har mobile enheder med Windows 10, er det enkelt at synkronisere indstillinger og apps på alle dine apparater.

> Læs mere om Windows 10 her

Måske er du interesseret i ...