Microsoft opgiver backup-programmer

Hvis du bruger et af disse tre programmer til at lave backup af din computer, bør du finde en ny løsning.

3 programmer forsvinder fra Windows 10

Nu er det måske snart slut med at bruge Windows Sikkerhedskopiering og to andre funktioner i Windows 10. Ifølge oplysninger på Microsofts eget hjælpeforum, er funktionerne på vej ud.

Det er helt indiskutabelt, at det er vigtigt at tage en jævnlig backup af filerne på pc'en - hvis du ikke vil miste dem ved tyveri eller harddisk-nedbrud.

Men måske skal du snart se dig om efter et andet program til formålet. Ihvertfald, hvis du bruger funktionerne Windows Sikkerhedskopiering og gendannelse, Filhistorik eller Systemafbilding i Windows 10.

De tre funktioner skulle efter sigende være på vej væk fra Windows. 

Programmer er ikke opdaterede

Det er en supporter på Microsofts eget hjælpeforum, som fortæller, at funktionerne ikke er blevet forbedret eller repareret i årevis, og derfor er kilde til et utal af problemer og fejl for de, der forsøger sig med at anvende dem. 

Du kan selv læse meldingen på Microsofts forum her

Udfasningen giver god mening, for funktionen Windows Sikkerhedskopiering og gendannelse, der ligger i Kontrolpanel, er ganske rigtigt ikke udviklet yderligere siden Windows 7, hvorfor netop Windows 7 også skrives i parentes ud for funktionen i Kontrolpanel. 

Det samme gælder Systemafbilding, hvor man kan gemme en hel imagefil med alle harddiskens filer og mapper. 

Hent et godt backup-program

Microsofts egen supporter anbefaler, at man i stedet bruger et program som Macrium Reflect til sikkerhedskopiering. 

Dermed risikerer du heller ikke, at du senere vil gendanne en sikkerhedskopi og opdager, at programmet til at gøre det, ikke længere eksisterer i Windows. 

Hent Macrium Reflect med tilhørende guide på Fordelszonen (kun for abonnenter)

Microsoft har endnu ikke meldt noget officielt ud om de tre programmers skæbne, så det er stadig uvist, om de er at finde i den næste store opdatering af Windows 10 til efteråret.

> Læs meget mere om Windows 10 og de nyeste funktioner her

Måske er du interesseret i ...