Sony_Z5_kamera

3 nemme tips til dit Android-kamera

Kameraet i din smartphone kan meget mere end du tror. Her får du tre nemme tips, der gør dine billeder bedre.

17. april 2016 af DAU

Kamera-funktionen i din mobiltelefon ser umiddelbart ikke ud af meget. Men går du i dybden med kameraet, finder du masser af smarte funktioner og muligheder for at tage bedre billeder.

Her får du tre enkle tips, som kan hjælpe dig med at tage bedre billeder. Husk, hvis du ikke er tilfreds med din telefons indbyggede kamera-app, så kan du finde rigtig gode alternativer i Google Play Butik.

Tip 1: Tag billeder med volumen-knappen

Kameraets udløserknap på skærmen er ikke den eneste måde at tage et billede på. Der findes en anden måde, som i mange tilfælde er langt mere praktisk. Stil skarpt på dit motiv tag så billedet ved at trykke på knappen, der skruer ned for lydstyrken. Knappen sidder i en af telefonens sider.

Tip 2: Vælg den bedste kvalitet

Telefonens kamera er ikke altid indstillet til at tage billeder i højeste opløsning. I nogle tilfælde er opløsningen sat lavt, så der bliver plads til flere billeder på telefonen. Du kan gå til kamera-app’ens indstillinger, og her finde punktet "Opløsning", hvor du kan vælge den bedste billedkvalitet.

Tip 3: Tidsindstillet udløser

Fotografen er ofte ikke med på ret mange billeder fra de hyggelige familiefester. Sådan behøver det ikke være. Kamera-app’en i din smartphone har nemlig en tidsfunktion, så du har op til 10 sekunder til at finde den rette plads i familieportrættet. Det er en fordel, at sætte mobiltelefonen på et stativ.

Start telefonens kamera-app, og gå til indstillinger. Find og tryk på ”Timer”, og vælg her, hvor mange sekunder der skal gå, fra du trykker på udløseren til billedet bliver taget.

Måske er du interesseret i ...